DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 31. péntek
F1

Alonso reméli, ez csak egyszeri kisiklás volt

A spanyol F1-es pilóta ezúttal nem panaszkodott a rádióban a motorra, viszont érezhető volt frusztráltsága, hiszen egyszer sem volt olyan pillanata a versenynek, amikor esélyes lett volna a pontszerzésre.

Van valami furcsa a McLaren-Honda taktikájában. Malajziában azért cseréltek motort Fernando Alonso autójában, hogy ne a Honda hazai pályáján égjen az arcuk az utolsó rajthely miatt, a spanyol pilóta viszont egészen a hetedik helyig kapaszkodott fel Sepangban. Most viszont minden a normális kerékvágásban haladt, Alonso mégsem tudta előrébb verekedni magát a 16. helynél. Csapattársa, Jenson Button szörnyűnek nevezte a futamot, a spanyol viszont reméli, hogy ez csak egyszeri kisiklás volt a részükről, és Austinban már régi, pontszerző formájukban térnek vissza.



„Egész hétvégén híján voltunk a sebességnek” - idézte a Motorsport.com Alonsót. „Ennek meg kell találnunk az okát. Öt nappal ezelőtt még Checóval küzdöttünk Malajziában, most viszont még a Sauber mögé is visszaestünk. Kicsit csalódott vagyok a hétvége alakulása miatt, különösen mivel a Honda hazai futamáról van szó, de már semmit sem tehetünk ez ellen. Megoldást kell találnunk Austinra” - folytatta a spanyol, aki itt tavaly emlékezetes módon GP2-es motornak nevezte a Honda gyengélkedő erőforrását.

„Ez egyedi pálya, hiszen az elmúlt néhány versenyen remekül teljesítettünk, és nem hinném, hogy ez a normális. Ez egy ilyen hétvége volt, valamilyen oknál fogva nem voltunk erősek. Meg kell bizonyosodnunk róla, hogy ez csak egyszeri kisiklás volt, nem pedig a valóság.” Alonso szerint a 16. hely nem tükrözi az autó valódi tempóját, ráadásul a 15. rajthely és a forgalom sem nehezítette meg a dolgát. „Sokkal több volt az autóban, de amikor ilyen hátulról indulsz, végig forgalommal kell majd küzdened. Austinban megpróbálunk gyorsabbak lenni, közelebb kerülni az éllovasokhoz, és reméljük, visszatérünk a pontszerzők közé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: