DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Nagyot foghat a Williams, Allison a Red Bullnál?

James Key 2017 végén elhagyhatja a Toro Rossót és átigazolhat a grove-i F1-es istállóhoz, James Allison pedig nem a Ferrarihoz, hanem a Red Bullhoz térhet vissza 2018-ban.

Nem csak a pilóták, de a szakemberek körében is beindulhat a mozgás 2017-ben, ez a "poszt" pedig legalább olyan fontos, mint az, hogy ki ül a versenyülésben. A piac két legnagyobb szereplője a Ferraritól távozó James Allison és a jelenleg a Toro Rossónál tevékenykedő James Key lehet, mindkettejükre elég erős a kereslet...

allison-ferrari-2015



Arról megoszlanak a vélemények, a siker kulcsának kikiáltott Allison miért hagyta ott a Scuderiát, hiszen a családi tragédia mellett többször is felbukkant pletykaszinten az, hogy nem jött ki Sergio Marchionne elnökkel. Amennyiben Allison szeretne dolgozni, alighanem lesz kérője, hiszen nagyon elismert vezető - a német Auto Motor und Sport szerint a Red Bull is vinné. 

A szaklap azt is kiemeli, hogy a Renault is "igazol", több fiatal, tehetséges mérnököt csábít át a Force Indiától és egy jóval alacsonyabb átlagéletkorú szakembergárdával terve. 

Allison mellett James Key-t tartják sokan az új Adrian Newey-nak és őt az AMuS szerint erősen csábítja a Williams 2018-ra. Helmut Marko ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy Key a Toro Rossónál marad 2017 végéig, akkor jár le a szerződése, onnantól bárki szerződtetheti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: