DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hivatalos: Eldőlt, hol folytatja Perez

Az izgalmas versenyzést hozó Malajziai Nagydíj napja egy bejelentéssel zárult: végre pont került annak az ügynek a végére, hol is versenyez 2017-ben a pilótapiac egyik legfontosabb tényezője, Sergio Perez.

A sajtóban megjelent hírek nem voltak alaptalanok, az Autosport lap már szombaton beszámolt arról, hogy Sergio Perez végre megegyezett a Force Indiával, és immár biztos, hogy a silverstone-i székhelyű csapattal folytatja a következő idényben is. A híradást azonban nem követte formális bejelentés, a Force India csak vasárnap este küldte ki sajtóközleményét, mely megerősítette, a versenyző továbbra is náluk fog szerepelni.



A késlekedés oka – Perez már Szingapúrban szeretett volna bejelentést tenni – az volt, hogy a versenyző mexikói szponzorainak csapattal kötött egyezségeit nem sikerült véglegesíteni. A szponzori bizonytalanság Malajziában tisztázódott, így az utolsó akadály is elgördült az elől, hogy Perez az érvényes szerződéssel rendelkező Nico Hülkenberg csapattársa legyen jövőre is.

„Örömmel jelenthetem be, hogy a Sahara Force Indiával fogok versenyezni 2017-ben is, miután a csapatnak és támogatóimnak sikerült megkötni a megállapodásukat. Nagyon boldog vagyok ebben a csapatban, és jó érzéseim vannak a jövővel kapcsolatban. Láttam az elmúlt évek fejlődését, és biztos vagyok abban, rendelkezünk a potenciállal, hogy még többre vigyük” – mondta a bajnokság 8. helyezettje, aki két szponzornak, a Telmexnek és Telcelnek külön is köszönetet mondott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: