DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

„Egész évben úgy érzem, elúsznak az esélyeim”

Lewis Hamilton meglehetősen csalódottan nyilatkozott világbajnoki esélyeiről az F1-es Malajziai Nagydíjat követően, amelyen a Mercedes-motor meghibásodása miatt az élről volt kénytelen kiállni.

Eddig igencsak fordulatosan alakul a két Mercedes-pilóta világbajnoki versenyfutása: az évad elején Nico Rosberg zsinórban négyszer nyert, s 43 pontra elhúzott Lewis Hamiltontól, aki viszont a nyári szünetig meg tudta fordítani az állást, s 19 egységnyi fór birtokában mehetett el pihenni. Azóta azonban ismét fordult a kocka: újra a német vezeti a tabellát, ráadásul a háromszoros vb-győztes malajziai motorhibája után ismét 23 pontra hízott az előnye az élen.

hamilton-sepang-out-dppi-2



Hamilton esélyeit az is rontja, hogy bár Spában három új erőforrást is kapott, a Mercedes szerint abból már csak egy van, ami még teljesen új, így ezzel is spórolnia kell majd a 31 éves pilótának a szezonból hátralévő öt nagydíjon. Amikor arról kérdezték a britet, mikor érezte úgy, hogy elúszni látszanak a vb-reményei, így felelt:

„Ha őszinte akarok lenni, egész évben” – idézi Hamilton szavait az F1i.com szakportál. „Amikor problémáink voltak a szezon első részében, folyamatosan úgy éreztük, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás, és semmit sem tehetünk ellene. Aztán volt egy sor jó eredményünk, utána viszont ismét jött a nehezebb időszak, és ez most ugyanolyan érzés, mint amikor megérkeztünk Barcelonába.”

„Nem tudom, mi fog történni a hátralévő öt versenyen; amit tehetek, hogy ugyanazt csinálom, mint ezen a hétvégén: a lehető legjobban koncentrálok, végig erős teljesítményt nyújtok, és imádkozom, hogy az autó kibírja. Még mindig van hitem és reménykedem, és ez nagyon erőssé tesz. Ha úgy fejezhetem be az évet, hogy tudom, hogy én is és a csapatom is minden tőlünk telhetőt megtettünk, akkor annál többet nem is kívánhatnék” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: