DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hamilton is reagált a szabotázs-vádakra

Az összeesküvés-elméletek kedvelői azt hangoztatták a sepangi F1-es futam után, hogy nem véletlen, hogy ismét a brit alatt adta meg magát a motor – a mercedeses versenyző tisztázta korábbi szavait.

Lewis Hamilton autójában a 41. körben adta meg magát a motor, amelynek következtében az élről kényszerült feladni a Formula-1-es Malajziai Nagydíjat. A kiesését követően a háromszoros világbajnok meglehetősen csalódottan nyilatkozott, s egyúttal furcsának nevezte, hogy rendre az ő erőforrásai mondják fel a szolgálatot. Ez persze okot adott arra, hogy újfent szabotázzsal vádolják meg a Mercedest, miszerint a most már 23 pontos előnnyel rendelkező Nico Rosbergből akarnak vb-győztest csinálni, ám ezeket a vádakat Toto Wolff és Niki Lauda is kikérte magának. Most maga Hamilton is tisztázta korábbi kijelentését:

hamilton-sepang-out-dppi-1



„Meg kell érteni az én helyzetemet is” – fogott bele a brit, akinek szavait a Motorsport.com szakoldal idézi. „Egyrészt elképesztő sikereket értünk el az elmúlt két évben, amelyekért hihetetlenül hálás vagyok. A mercedeses srácok nagyon keményen dolgoznak. Most mindannyian fájdalmat érzünk. Ha ilyen érzésekkel kell kiszállnod az autóból azok után, hogy sokáig vezetted a versenyt, elég nehéz pozitívumokról beszélni.”

„Ahogy elmondtam korábban: a Mercedes 43 erőforrást épített, plusz azt az extra hármat nekem, és ezekből a legtöbbször az enyém hibásodik meg. Nehéz ezt elfogadni. Ugyanakkor száz százalékosan megbízom a srácokban. Már zsinórban negyedik éve vagyok velük, és tökéletes mértékben bízom bennük. Imádok itt lenni, és nélkülük nem nyertem volna meg azt a két világbajnokságot.”

Amikor arról kérdezték, mire vagy kire gondolt, amikor arra utalt, hogy „valaki” nem akarja, hogy nyerjen, így felelt Hamilton: „Egy magasabb erő. Úgy tűnik, egy magasabb erő avatkozik most közbe. De egyúttal áldottnak is érzem magam, hogy itt lehetek. Rengeteg fantasztikus sráccal dolgozom együtt, s lehetőségem van ennek a nagyszerű csapatnak a tagja lenni, amellyel már két vb-címet és számos győzelmet szereztem, s közben döntögetem a rekordokat. Szóval bár ez most nem jó érzés, de ezekért elképesztően hálás vagyok” – fogalmazott az összetettben második helyen álló pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: