DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hamilton: Furcsa, hogy mindig az én motorom…

Lewis Hamilton értetlenül áll a tény előtt, hogy a szezon során csak az ő autójában megy tönkre a Mercedes-motor. Már a bajnoki esélyekben sem bízik, hiszen az autója szerinte bármikor tönkre mehet.

CtwHIZKWIAQxT5Q



Hamilton kényelmesen vezette a Malajziai Nagydíjat, és csapata már azt tervezte, hogy előnyének tudatában egy biztonsági bokszkiállást is beütemez, ám az élen álló Mercedes a 40. körben lángolni kezdett, Hamilton pedig tehetetlenül a pálya szélére parkolta az autóját.

A britnek 2016 során már bőven kijutott a hajtáslánc meghibásodásaiból, ami miatt Spában büntetés fejében több új egységet is kellett vételeznie.

„Nem nagyon tudok mit tenni, egyszerűen tovább kell lépnem” - mondta, amikor a futam után érzéseiről kérdezték a háromszoros bajnokot. „A srácok pedig remek munkát végeztek a hétvégén, ők is és én is megtettük, amit tudtunk. Egyszerűen csak nem tudom elhinni, hogy nyolc Mercedes-autó van a mezőnyben, és folyamatosan csak az én motorjaim mennek tönkre. Ebben valami sántít, de én semmit nem tudok ellene tenni.”

„Ez egy új motor volt, egyik az a három közül, amivel rendelkezem. Csak egy versenyt futottam vele korábban, illetve itt a harmadik edzést és az időmérőt, ha jól tudom. Próbálom elfelejteni és ugyanúgy vezetni a továbbiakban is, ahogy ezen a hétvégén tettem. Egyszerűen csak furcsa. A Mercedes 43 motort gyártott, de mindig csak az enyémeim szállnak el.”

CtwFrE_WAAAUX_D

Mivel Rosberg a 3. helyen végzett a két Red Bull mögött, a brit hátránya 23 pontra nőtt a bajnokságban öt futammal a szezon vége előtt. Amikor arról kérdezték, képesnek érzi-e magát a fordításra a hajrában, a brit pesszimista hangvételt ütött meg: magát annak érzi, de a technikát nem.

„Jelenleg még abban sem hiszek, hogy az autóim ki fogják bírni. A mérnökeimmel és a szerelőimmel tisztában vagyunk vele, hogy képesek lennénk bármire, de ki tudja, hogy a következő motorom mire készül! Csak küzdünk tovább és bízunk a legjobban, de a mai napunk nem volt valami jó” - nyilatkozta a 31 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: