DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Mercedes: Nincs magyarázat erre a motorhibára

A Mercedes vezetősége sem tudja, hogy miért mondta fel a szolgálatot futam közben a Lewis Hamilton autójába épített viszonylag új erőforrás, de nem szeretnék, ha bárki is azt gondolná, hogy a csapat szándékosan hátráltatta őt.

Az élről kiálló brit pilóta egy elejtett mondatával azonnal olajat öntött a tűzre a futam után, amikor furcsának titulálta, hogy a mezőny összes Mercedes-motort használó autója közül idén mindig csak az ő erőforrása rakoncátlankodik.

A csapat már egy órával a leintést követően tartott egy sebtében összehozott tanácskozást Hamilton és a mérnökök részvételével, de egyelőre nem találták meg a műszaki hiba okát.

wolff-sepang



„Volt egy kis gyűlésünk, hogy átbeszéljük a dolgokat, és ilyenkor óhatatlanul is mindenki az okokat keresi” - nyilatkozta Toto Wolff a SkySportsnak. „De egyszerűen nincs magyarázat bizonyos műszaki hibákra. Ez egy technika sport, amelynek részei a különféle meghibásodások. Minket is ugyanannyira ledöbbentettek a történtek, mint őt.”

„És remélem, azt mindenki érti, hogy olyasmi nem létezik, hogy bárki is hozzányúlt volna az autójához. Mindenkinek tudnia kellene, hogyan értette, amit mondott. Ilyenkor az ember nyilvánvalóan magyarázatot keres, de mivel nincs racionális válasz a történtekre, mindenféle dolog megfordul a fejében, ami teljesen érthető.”

Niki Lauda eközben személyes küldetésének érzi, hogy a bajnoki címmel kapcsolatban lemondóan nyilatkozó Hamiltonban megtartsa a lelkesedést a szezon utolsó öt futamára, amelyek során 23 pontos hátrányt kellene ledolgoznia.

„Magamra és a szervezetünkre vagyok dühös, mert nem lett volna szabad cserbenhagynunk őt. Motorhibák persze megtörténhetnek, de ki kell elemeznünk, hogy mi siklott félre, hiszen egy új motort tettünk az autójában. Én személy szerint nagyon sajnálom őt, de előfordulnak ilyen dolgok” - nyilatkozta Lauda.

„Holnap reggel indulunk Japánba az én gépemmel, és remélem, hogy ott lelket tudok önteni bele, hiszen a bajnokság csak a legutolsó versennyel ér véget. Arról biztosan meg tudom őt győzni, hogy mi semmit nem teszünk ellene. Érte dolgozunk, büszkék vagyunk rá, de attól ezek a dolgok még bármikor megtörténhetnek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: