DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso csak ijesztget, de nem vonul vissza?

Pedro de la Rosa szerint a McLaren spanyol F1-es pilótája nem hagyja ott a sportágat, mert az nem vallana rá - szerinte Sainz is van olyan, mint Verstappen és beszélt a Ferrariról is.

Fernando Alonsóval kapcsolatban továbbra is tartja magát az elmélet, hogy 2017-ben utolsó szezonját tölti majd a Formula-1-ben - a spanyol világbajnok arról beszélt már többször is, hogy majd meglátja, mennyire tetszenek neki az új autók. Honfitársa, Pedro de la Rosa szerint azonban Alonso egyelőre biztosan marad a királykategóriában.

alonso-szingapúr-2016



"Én személy szerint nem látom, hogy Fernando otthagyná a Formula-1-et, amíg nem nyer még egy világbajnoki címet" - mondta az El Confidencialnak honfitársáról de la Rosa. "Egyszerűen azért gondolom így, mert ez nem passzol az ő természetéhez, nem vall rá, hogy ilyet csináljon."

A korábbi Formula-1-es pilóta természetesen a mezőny másik spanyol tagjáról, Carlos Sainzról is beszélt. "Szerintem ő az a pilóta, aki meglepett mindenkit. Az emberek csak Verstappenről beszélnek, de Carlosnak sem kellett semmit irigyelnie, szerintem nagy jövő áll előtte ebben a sportban" - jósolt de la Rosa.

Szóba került a Ferrari is, a maranellóiak idén is össztűz alatt állnak. "A Ferrari egy hatalmas csapat és mindig is az lesz, de a probléma a befektetéssel van. A nagy kérdés az, hogy ki van ott, mert Allison, Fry, Tombazis és mások is elhagyták őket. Ez végül is egy üzlet és az üzletben ha befektetsz a tehetségbe, az eredményeket fog hozni. Ha nem fektetsz be, akkor nem lesz eredmény."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: