DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso mást is csinálna az F1-en kívül

A McLaren-Honda spanyol F1-es pilótája továbbra is arról beszél, hogy 2017-ben dönthet a visszavonulásról - majd meglátja, hogy mennyire tetszik neki a következő szezon.

Fernando Alonso már többször beszélt a visszavonulás lehetőségéről és arról, hogy a 2017-es szezon döntő lesz ebből a szempontból - ha nem tetszenek neki az új autók és továbbra is mindennel spórolni kell a versenyzőknek, könnyedén búcsút inthet a száguldó cirkusznak. Most ismét belengette ezt az opciót...

alonso-2016



"A mostani autókat sokkal unalmasabb vezetni, sokkal inkább tűnik normálisnak, nem ugyanolyan, mint a Formula-1-es karrierem első tíz évében volt. Most nincs meg a 'húha' érzés, nem gondolunk arra, hogy 'hú, hogy lehettem ilyen gyors ebben a kanyarban', vagy hogy 'hihetetlen, milyen gyors ez az autó', semmi ilyesmi" - magyarázta a problémát Alonso a spanyol Cadena Ser rádiónak.

"Manapság minden futamot azzal töltünk, hogy spórolunk az üzemanyaggal és a gumikkal, ami ellentétes a versenyzői ösztönnel: az azt diktálná, hogy feszegessük a határokat. A 2017-es autók gyorsak lesznek és többet kívánnak majd a pilótától fizikálisan, így remélem, hogy a Formula-1 ismét látványos, élvezetes lesz számunkra" - fejezte ki reményét a kétszeres világbajnok.

"Ha a Formula-1 továbbra is a spórolásról fog szólni a támadás helyett, el fogok gondolkodni azon, hogy folytassam-e vagy ne. Nem a visszavonulásról beszélek, hanem arról, hogy csinálhatnék más dolgokat is" - vetített előre egy, a sportág számára negatív forgatókönyvet. "Szerintem a szabályoknak kulcsszerepük lesz. Ha az autókat érdekes vezetni és meglesz az az érzés, ami korábba, akkor az eredménytől függetlenül is jól érzed magad."

"Tizenkét hónapon belül látni fogjuk, hogy hol tartunk és hogy mennyire szeretném folytatni, mert látok esélyt arra, hogy elhagyom a Formula-1-et. Majd meglátjuk." A spanyol a minap arról is beszélt, hogy Bernie Ecclestone nélkül nem nagyon látja a Formula-1-et - lehet, hogy a sportág urával együtt rövidesen ő is távozik?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: