DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Vettelé az esős, piros zászlós harmadik edzés

A Ferrari németje remek teljesítményt nyújtva behúzta az F1-es Kanadai Nagydíj harmadik szabadedzését, melyet folyamatosan szemerkélő esőben tartottak, végül pedig piros zászlóval intettek le.

A pilóták már a szabadedzés kezdete óta panaszkodtak arra, hogy folyamatosan esőcseppeket vettek észre plexijeiken, és egyesek megcsúszása, valamint a televíziós kamerákon észrevett nyomok is utaltak rá, hogy a montreali pálya fölé megérkeztek az esőfelhők. Ami azt illeti, komolyan még sem kapott égi áldást a nyakába a mezőny, inkább tipikusan „lógott az eső lába” az egy óra után.



22 perc telt el a gyakorlásból, amikor Sebastian Vettel élre lőtte a Ferrarit 1:14,139-es idővel, és mivel a sötét fellegek folyamatosan fenyegettek, úgy tűnt, hogy ez lehet az FP3 legjobbja majd. A német azonban tovább tudott javítani, és 1:13,919-es idejével megszerezte az első helyet. A problémák azonban őt sem kerülték el, egyszer a 2011-ben már őt is megtréfáló utolsó sikánban csúszott meg, majd az általa a csapatrádióban butának nevezett Renault Magnussennel a volánnál tartotta fel őt.

Végül a dán bizonyult az edzés főszereplőjének: alig több, mint tíz perc volt hátra a gyakorlásból, amikor a hetes kanyarból kigyorsítva odavágta a Renault-t a falhoz, s bár a verseníbíróság meglengette a piros zászlót, végül nem indította újra a gyakorlást. Magnussennek nem esett baja a kicsúszás során, azonban nagyon furcsán csúszott meg autója, mielőtt a fal felé vette volna az irányt.

Vettel mögött a Red Bull ifjonca, Max Verstappen zárt a második helyen, két és fél tizedes hátrányban, majd jött Rosberg, Raikkönen, Hamilton és Ricciardo - mind fél másodpercen belül, így az időjárási viszontagságokkal megspékelve izgalmas időmérőre van kilátás.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: