DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A legjobb rádióbeszélgetések Melbourne-ből

Ricciardónak megér egy italt a negyedik hely, Hamiltonnak nem segíthetett csapata, Magnussen mindenhol kék zászlót látott, Perez egy körig nyomhatta - a Sainz-Verstappen eset mellett ezek is előkerültek.

A melbourne-i szezonnyitó futamon már életbe lépett a (végül könnyített) rádiókorlátozás, ennek ellenére voltak izgalmas és érdekes beszélgetések a csapatok és pilótáik között - ezekből válogattunk.

Kevin Magnussennek szóltak a defektje után, hogy tisztelje a kék zászlót -  válasz: "Tisztelem őket, mivel tudjátok, ott vannak mindenhol". 

Hamilton Verstappen mögött: "Nem tudom megelőzni ezt a srácot". Válasz: "Ok Lewis, vedd lazábbra, elnyújtuk ezet az etapot." Három körrel később Hamilton ismét jelez: "Más stratégia kell srácok, nem rangadhatok be ide évekre". Válasz: "Ok, vettük Lewis, mi megpróbáljuk hosszabbra venni ezt az etapot".

Hamiltonnak később, a piros zászló alatt is akadt gondja. "Hogyan tudom ezt kikapcsolni?" - mire jött a válasz: "Attól tartok Lewis, hogy ezt most nem mondhatom meg."

A sokszor felemlegetett Verstappen-Sainz esetnél a spanyol pilóta a 32. körben szólt, hogy "Srácok, meg kell állnunk, meg kell állnunk". A boxkiállás megtörtént, ennek köszönhetően megelőzte csapattársát, Max Verstappent, aki ennek nem örült felhőtlenül. "Hányszor kell még elmondanom, hogy problémáim voltak a gumikkal? Én akartam cserélni először." Négy körrel később szintén Verstappen: "Megpróbálhatok előzni?" Válasz: "Igen". Egy körrel később mégis: "Engedjetek próbálkozni, mert ez így túl sokáig tart". Válasz: "Csináld". Verstappen: "Gyerünk már, csinálnunk kell valamit". A csapat csinált is, szólt Sainznak, hogy nyomja, aki ezt zokon vette: "Nyomom, ne mondjátok, hogy nyomjam". Később Verstappen megunta a dolgot: "Ahányszor elöl vagyok, gyorsabb vagyok, most pedig nem hagytok előzni, ez egy hatalmas  vicc, de komolyan".

Melbourne



Egy érdekesség Sergio Perezzel is megesett. Az 50. körben kapta az üzenetet, hogy itt az idő nyomni, egy körrel később viszont már azt, hogy: "Checo, a hátsó fékeid kritikus állapotban vannak. Így nem fogsz végigmenni".

A leintés után Daniel Ricciardo is jót trécselt a mérnökével. Megkapta a gratuláló üzenetet, majd közölték vele, hogy Grosjean a hatodik helyen ért célba a Haasszal. Ricciardo válasza: "Lenyűgöző, ez nagyon jó számukra. Na és a leggyorsabb kör? Azt hiszem, én futottam". Válasz: "Megerősíthetem, a tiéd a verseny leggyorsabb köre". Ricciardo: "Ez megér egy italt".

Verstappen még ekkor sem hagyta annyiban. "Hihetetlen" - mondta a leintés után. "Igen az, nem a legjobb, de..." - jött a válasz. "Nem értem, hogy miért nem én mehettem először a boxba. Ez a hihetetlen és egyáltalán nem értem. Ez egy hatalmas vicc, de komolyan". Válasz: "Később megbeszéljük..."

Jenson Button sem volt igazán elégedett a 14. helyével. "Bocs srácok, de nem az én hibám, szerintem csak mi mentünk ezeken a gumikon, úgyhogy nem jó". A McLarennél azért igyekeztek megmagyarázni: "Más autók is ugyanazon voltak, mint mi. Átbeszéljük, ha kiszálltál".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: