DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

Így látja egy orosz versenybíró a motorbüntetéseket

A szezon végéhez közeledve egyre többen kapnak büntetést a motorok miatt - ebből lett elege egy orosz F1-es versenybírónak, aki szerint ez egyáltalán nem szolgálja a sportág javát.

Az Olasz Nagydíj időmérője után kis túlzással csak az volt biztos, hogy Lewis Hamilton szerezte meg a pole-pozíciót a két Ferrari előtt, a mezőny nagy részét ugyanis elképesztő mértékű büntetésekkel sújtotta a versenybíróság: összesen 168 helyes hátrasorolást kellett elszenvednie többek között a Red Bullnak, a Toro Rossónak és a McLarennek is.



Igor Ermilin, az Orosz Nagydíj egyik vezető versenybírója azt mondta, hogy nagyon negatív képet fest a sportágról ez a következetlenség, és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek is odaszúrt egy kicsit. „Nincsenek udvarias kifejezéseim erre” - nyilatkozta az orosz hazája egyik hírügynökségének, az Izvesztyijának.

„Mesterséges, és teljesen szembemegy a sportág érdekeivel, ez pedig a legszebb módja, ahogy el tudom ezt mondani. Úgy gondolom, hogy ez a legbutább dolog, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség valaha is tett. Szintén nem tartom helyénvalónak, hogy mennyi motort lehet használni egy szezon során, ez túlmegy a józan ész határain” - tette hozzá Ermilin a rajongókat és szakértőket egyaránt megkavaró büntetéssorozatról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: