DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Pirelli: Nincs jele a gumik gyengeségének

Nico Rosberg tegnap délutáni defektje után azonnal vizsgálódni kezdett a Pirelli, ám az F1 gumiszállítója estig csak annyit tudott kideríteni, hogy nem az abroncsok szerkezetében keresendő a hiba oka.

Hiába nyerte meg mindkét pénteki szabadedzést Nico Rosberg, a Mercedes pilótája nem lehetett teljesen nyugodt, hiszen délelőtt technikai hibák hátráltatták, délután pedig az ő nevéhez fűződött a másfél órás tréning leglátványosabb jelenete, amikor nagy tempónál durrant el a jobb hátsó kereke. Paddy Lowe, a címvédő alakulat technikai vezetője is úgy nyilatkozott, hogy soha korábban nem látott hasonlót, a Pirelli pedig természetesen azonnal vizsgálatot indított a hiba okának kiderítésére.

Pirelli Spa



Nos, a Formula-1 hivatalos gumibeszállítója péntek estig csak annyit tudott megállapítani, hogy nem a gumik szerkezete okozta a német versenyző balesetét: „Nem találtunk bizonyítékot a gumi vagy annak szerkezetének gyengeségére” – jelentette ki a francia cég szóvivője, akit a motorsport.com idéz. „Úgy gondoljuk, hogy mindez egy külső tényező okozta vágás miatt következett be.”

„Viszont szinte képtelenség meghatározni, hogy pontosan mi okozta azt” – tette hozzá a Pirelli. „Az egész pályát is átvizsgáltuk, ahogy tettük azt már néhány alkalommal a múltban is, hogy volt-e esetleg egy rázókő, egy fém alkatrész vagy bármi ilyesmi, aki kiválthatta a defektet. Sem a második edzés előtt, sem közben nem volt jele semmiféle rendellenességnek. Szeretnénk végleges megoldást találni szombat délelőttig, ezért egész éjszaka dolgozni fogunk. De nincs jele a gumi fáradásának vagy bármilyen speciális gyengeségének.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: