DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Williamsről álmodik a csapat tesztpilótája

A grove-iak brit reménysége jó úton halad afelé, hogy jövőre bemutatkozzon az F1-ben, de ehhez szüksége lesz egy-két csapatváltásra is a száguldó cirkusz versenyzői között.

A britek jelenlegi legnagyobb reménysége egyelőre jó pozícióban van ahhoz, hogy hamarosan bemutatkozzon a Forma-1-ben. Alex Lynn a télen jól döntött, amikor a Williams tesztpilótai állására jelentkezett, otthagyva a Red Bull pilótanevedéjét, hiszen ha Valtteri Bottas tényleg távozik, nagy esélye van arra, hogy Felipe Massa mellett szerezze meg első versenytapasztalatait. Nemrég úgy nyilatkozott, hogy magyarországi GP2-es győzelme F1-es belépő lehet jövőre.



A GP3 2014-es bajnoka élete egyik legnagyobb álmának nevezte a Williams csapatát, kiemelve a gárda történelmi örökségét az F1-ben. „A karrierem alapvető célja, hogy a Williamsnél versenyezzek, ami nagyszerű lenne egy fiatal brit versenyző számára – nekem ez jelenti az igazi álmot” – nyilatkozta Lynn a Crash.net-nek. „Úgy nőttem fel, hogy Nigel Mansellt és Damon Hillt láttam versenyezni, ami különleges érzés, és most ezt én is véghez szeretném vinni. Az a célom, hogy világbajnok legyek, méghozzá egy brit csapattal, erre pedig tökéletes helyet jelent a Williams.”

Bottas levegőben lógó eligazolása miatt Lynn elismeri, hogy ő is az esélyesek között szerepeljen helyének betöltésére, de rövidtávú célja inkább az, hogy a GP2-ben remekül szerepeljen. „Ha lehetőségem lesz rá, szeretném azt gondolni, hogy engem választanak majd. Azt akarom, hogy a pályán mutatott teljesítményem beszéljen helyettem a GP2-ben, így továbbra is remekül akarok teljesíteni és nyerni. Minden nap ott vagyok a gyárban, így ismernek – az a lényeg, hogy a megfelelő emberek legyenek körülöttem, akik tudják, hogy mire vagyok képes. Elég sok a pletyka, de én leszegett fejjel akarok tovább teljesíteni és nyerni év végéig. Már beszéltünk a jövő évi lehetőségekről, de nagyon sok dolog fogja befolyásolni, hogy mi történik majd velem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: