DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Villeneuve: Alonso istenkomplexusban szenved

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve az utóbbi időben az F1 fő megmondó embere lett, akinek általában mindenről a megvan a maga harsány és egyedi véleménye. Fernando Alonso és a Ferrari kapcsolata sem jelent ez alól kivételt.

„Az olaszok imádták Alonsót, de ez az érzés nagyon gyorsan kihalt belőlük, miután ő nem állt ki a csapat mellett. Csak azért, mert 30 millió dollárt keresel évente, még felelősséggel tartozol a csapatodért és szeretned kell őket. Hol volt itt a tisztelet?” – tette fel a költői kérdést Villeneuve a német Sport Bildnek nyilatkozva, majd egy „bezzeg én” fordulattal élve hozzátette: „Én sohasem kritizáltam a csapatomat, akkor sem, amikor szörnyen rossz autót tettek alám.”



„Amit Alonsónál látunk, azt én egyszerűen istenkomplexusnak hívom, de ez csak akkor mutatkozik meg, amikor az ember úgy érzi, mindent ő irányít. Amikor azonban Vettel bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt, hirtelen beszakadt a föld Alonso lába alatt. Ő többet foglalkozott a Twitterrel és a politikával, mint a csapatszellemmel” – fogalmazta meg lesújtó véleményét a spanyolról a kanadai ex-világbajnok, majd újabb kontrasztként kiemelte Vettel magatartását, amit a német a Red Bull felé tanúsított.

„Tavaly Sebastian nem is igazán kritizálta a Red Bullt, pedig lett volna rá oka. Az ő hozzáállása engem Michael Schumacherére emlékeztet – koncentrálj a vezetésre és tiszteld a csapatodat. Nem csinál problémát ott, ahol nincs probléma. Arra számítok, hogy nagyon versenyképes lehet a Ferrarival, még ha nem is lesz olyan domináns, mint Michael volt” – ért mondandója végére a kanadai, aki ugyanebben az interjúban azt is kifejtette, szerinte miért hagyta ott Vettel a Red Bullt.

A tényszerűség kedvéért tegyük hozzá, hogy Villeneuve-nek azért is a bögyében lehet Alonso, mert 2004-ben csapattársak voltak a Renault-nál, a kanadai az év utolsó három versenyére ugrott be Jarno Trulli helyére, és mindháromszor csúnyán kikapott a spanyoltól. Az enstone-iak a következő évre már nem is kínáltak neki szerződést, és véget ért F1-es pályafutása, miközben Alonso a következő két évben világbajnok lett a Renault-val. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: