DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Villeneuve: A Red Bullnál Vettel már nagypapa

Az 1997-es F1-es bajnok sajátos stílusában elemezte Sebastian Vettel Ferrarihoz igazolásának okait – szerinte a német ismét ifjú lehet új csapatában, ahol „Schumacher jogos örököseként” tekintenek rá.

A négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel tavaly pályafutása során először kikapott csapattársától, a Red Bullnál új Daniel Ricciardótól – aki három versenyt is megnyert, míg a német egyet sem –, ezek után váltott csapatot, idén már a Scuderia Ferrari színében folytatja.

„Ott volt az a fiatal srác a széles mosolyával. És mindenki tudta, ez a Red Bull jövője” – jelentette ki Jacques Villeneuve a Sport Bildnek adott interjúban, hogy Vettel ideje az energiaitalos brigádnál lejárt. Villeneuve, aki Max Verstappen érkezését is kritizálta, utalt rá, a csapatnál előszeretettel favorizálják a fiatalokat. „27 évesen ő a Red Bull szemében egy nagypapa. Sebastian érezte ezt, ezért volt szüksége a változtatásra. Öt év után egy csapatnál már végzel a tanulással, de a Ferrarinál ismét új fiúnak számít.”



Villeneuve édesapja, Gilles a Ferrari történetének legendás figurája. A korábbi világbajnok az olaszok egy másik ikonikus versenyzőjéhez, saját egykori riválisához, Michael Schumacherhez hasonlítja a négyszeres címszerzőt. „A magatartása az övére emlékezet. Ezért szeretik őt az olaszok. Ez pedig fontos a Ferrarinál, máskülönben a nyomás hamar túl naggyá válhat. Ő azonban megmentőként érkezik, mint a Messiás, Schumacher jogos örököseként.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: