DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Mégsem árverezik a Marussiát

Az aukció időpontját eredetileg szerdára tűzték ki, az F1-es csapatot felügyelő behajtók azonban törölték az eseményt. A háttérben komoly szándékú érdeklődők állhatnak.

Az angliai kiscsapat a tavalyi USA Nagydíjra váratlanul nem tudott elutazni, azóta pedig látványosan egyre mélyebbre kerül. December közepén már tartottak egy árverést az istálló értéktárgyaiból, egy újabbat pedig szerdára tűztek ki. Ezen a tervek szerint eladták volna azokat a létfontosságú eszközöket is, amelyek a korábbi árverésen még nem keltek el, mint a 2014-es autókat, tartalék-alkatrészeket, bokszfelszerelést. Graeme Lowdon csapatfőnök némileg meghökkentő módon továbbra is abban bizakodva nyilatkozott, hogy a fennmaradó rövid idő alatt megtalálják a befektetőt, aki hajlandó megmenteni a csapatot.



Nem tudni, hogy pontosan mi történt, de a szerdai aukciót pár nappal az esemény előtt törölték – az első hírek még csak elnapolásról szóltak. Hivatalos indoklást nem adtak. A Sky Sports értesülései szerint a csapat komoly szándékú befektetőkkel áll tárgyalásban. Ez a csoport nem egyezik meg azzal, amelyiket az Abu Dhabi Nagydíj idején hoztak szóba az istállóval.

„Technikailag ez lehetséges. A Manor (ezen a néven fut jelenleg a Marussia) hosszú ideje van a motorsportban” – mondta Lowdon a Sky Sportsnak. „Ez egy nagyon értékes csapat, sok embernek sokat jelent, és számos rajongónak úgyszintén. Nagyon keményen dolgozunk, nem könnyű a helyzetünk, de továbbra is lehetséges, hogy célt érjünk. Különleges, ha része vagy egy csapatnak, ezért nem akarod könnyen feladni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: