DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Szerdán árverezik a Marussia maradék tulajdonait

A sanyarú sorsú F1-es kiscsapat egy árverésen már túlesett, most azonban a létfontosságú eszközök is kalapács alá kerülnek. Csapatfőnökük továbbra is hisz abban, hogy még folytathatják.

A Marussia a 2014-es szezon utolsó három versenyén már nem állt rajthoz, a cég végrehajtás alá került 60 millió fontot túllépő tartozásai miatt – óriási összegekkel maradtak adósak például a motorszállító Ferrarinak. December közepén már tartottak egy aukciót, amelyen a csapat értéktárgyait árverezték el, szerdán a maradékot, köztük a kulcsfontosságú felszerelést és infrastruktúrát is eladják. Csapatfőnökük azt állítja, a működéshez szükséges eszközök nem keltek el decemberben, ha a következő néhány nap alatt valaki megmenti a csapatot, nekivághatnak az F1-es szezonnak.



„Már tartottak néhány árverést, de abból a felszerelésből még semmit sem adtak el, amely létfontosságú a csapat számára” – mondta Graeme Lowdon a Sky Sportsnak. „De ha ezt a felszerelést elviszik jövő héten, akkor már nehéz lenne a folytatás. Lehetséges a csapat számára, hogy eljussunk a szezon kezdetéig. Jó hír lenne az F1 és rajongóink számára is.”

Lowdon állításával ellentétben a hírek szerint a Marussia főhadiszállása az angliai Banburyben már elkelt, a Haas csapat vásárolta meg, amelynek székhelye az Egyesült Államokban lesz, de vezetői belátták, hogy a Formula-1-es szezon teljesítéséhez elengedhetetlen egy európai telephely is. A Marussia dolgozóinak többsége pedig már új munkát talált magának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: