DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

A Williams már a harmadik helynek sem örül

Legyőzték a McLarent és Ferrarit, meghatvannégyszerezték 2013-ban szerzett pontjaikat, az utolsó versenyen dupla pódiumot szereztek, de Claire Williams már a következő lépcsőfokon gondolkozik. Az F1-ben csak a győzelem lehet a cél.

Harmadik hely a bajnokságban, 320 pont – az előző évi 9. pozícióval és 5 egységgel szemben –, kilenc dobogós hely, valamint Valtteri Bottas által negyedik helyezés az egyéni pontversenyben – a számok szerint így alakult az istálló idei szezonja. Utoljára 2003-ban teljesítettek ilyen eredményes idényt, egyedül a győzelem kerülte el őket.

„Elégedettek vagyunk a harmadik hellyel, de még munkát kell elvégeznünk” – idézi az Autosport a csapatfőnök-helyettesi tisztséget betöltő Claire Williamst, az alapító Frank Williams lányát. „Frank azt mondja: miért ünnepli mindenki a harmadik pozíciót? Azért vagyunk itt, hogy nyerjünk!”



„Ezért biztosnak kell lennünk abban, hogy folytatjuk a munkát a tél folyamán, és előre haladunk. Remélhetőleg lefaraghatjuk hátrányunk a Mercedeshez képest, miközben az ellenfeleink nem zárkóznak fel annyira, mint mi. Ezáltal pedig harcolni tudunk velük jövőre.”

Az, hogy ők is a Mercedes-erőforrást használták, csakúgy, mint a domináns csapat, kétségtelenül segítette Bottas és Felipe Massa szárnyalását, Williams szerint azonban nem egyedül ebben keresendő a siker oka. „Azt hiszem, mindenki látta a csapat átalakulását kilencedikből harmadikká. Ez mindenki számára meggyőző fordulat, amire büszkének kell lennünk. Sok kemény munka, rengeteg igyekezet kellett hozzá. Nem csak szerencsés véletlen volt, hiszen nem csupán egy vagy két versenyen teljesítettünk jól” – magyarázta Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: