DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

F1 Esports: Megvannak az első magyar pontok

Az Alpine-nál szereplő Sipos Patrik a nyolcadik helyet kaparintotta meg a virtuális Silverstone-ban rendezett harmadik versenyen, ahol a Red Bull begyűjtötte idei első győzelmét.

Mivel idén már 50 százalékos versenytávot teljesítenek a játékosok az F1 Esports Pro Seriesben, a három futamot felvonultató eseményeket is három napra osztják el, így pénteken következhetett a harmadik állomás Bahrein és Imola után a virtuális Silverstone képében.

Az első helyet ezúttal Frederik Rasmussen húzta be a Red Bull-lal, megelőzve a Haas újoncát, Thomas Ronhaart és a McLarennel az első két versenyt megnyerő Lucas Blakeley-t. Nem meglepő módon az összetettben is ők hárman foglalják el a legjobb pozíciókat, csak más sorrendben: Blakeley 21 ponttal vezet Rasmussen és 35-tel Ronhaar előtt.

Ami pedig a honfitársainkat illeti: az Alpine színeiben szereplő Sipos Patrik az időmérőn bejutott a Q3-ba, a versenyen pedig a nyolcadik helyen ért célba, ezzel pedig megszerezte saját maga, csapata és a magyarok első pontjait a 2022-es kiírásban. Az Alfa Romeót erősítő Bereznay Dániel 17. lett pénteken.

A silverstone-i futam összefoglalója az alábbi képre kattintva nézhető meg:



f1-esports-silverstone-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: