DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

F1 Esports: Duplázott a McLaren versenyzője

A bahreini nyitány után az imolai fordulót is Lucas Blakeley nyerte, ezúttal a Red Bull duója ellen védekezve. A magyar színeket az Alpine-t erősítő Sipos Patrik képviselte a második futamon.

Csütörtökön máris újabb állomásával folytatódott az F1 Esports Pro Series 2022-es kiírása: ezúttal Imola digitális változatán csaptak össze az F1-es alakulatok játékosai. A pole-t némi meglepetésre a Haas újonca, Thomas Ronhaar kaparintotta meg, a futamon azonban a bahreini szezonnyitón is győztes Lucas Blakeley-nek jött ki a legjobban a lépés: a McLaren versenyzője zsinórban második győzelmét aratta. Korábban 2018-ban Brendon Leigh, 2019-ben pedig David Tonizza is két sikerrel kezdett – mindketten bajnokok lettek a szóban forgó évben.

esports-imola-video-1



Blakeley-nek az emilia-romagna-i fordulón sem volt könnyű dolga, most ugyanis a Red Bullt erősítő Marcel Kiefer szorongatta. Végül ő is lett a második, megelőzve csapattársát, Fred Rasmussent, így az energiaitalosok kettős dobogónak örülhettek.

Ami a magyarokat illeti: ezúttal csak Sipos Patrik jutott szerephez, az Alpine-nál szereplő szimulátorjátékos a 18. helyen ért célba. Az Alfa Romeót erősítő Bereznay Dániel – akinek a bahreini versenyen már a rajt után megsérült a szárnya, miután baleset történt előtte, majd nem is tudta befejezni a viadalt – nem állt rajthoz Imolában, két csapattársa képviselte az alakulatot.

Az alábbi képre kattintva visszanézhető a második verseny összefoglalója – folytatás pedig már ma este Silverstone-ból:

esports-imola-video-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: