DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Öt F1-essel, de Leclerc nélkül zárul a virtuális bajnokság

Vasárnap rendezik meg az F1 szimulátoros sorozatának utolsó állomását: a helyszín Kanada lesz, az előző három fordulót megnyerő George Russell pedig már a zsebében érezheti a nem hivatalos címet.

Ahogy közeledik az igazi szezon rajta, a végéhez ér a Formula-1 hivatalos virtuális bajnoksága: most vasárnap, a Kanadai Nagydíj eredeti versenynapján ad otthont a finálénak a montreali pálya. Az igazán izgalmas összecsapás azonban elmarad a nem hivatalos bajnoki címért, ugyanis míg a tabellát vezető és az előző három viadalt megnyerő George Russell ott lesz az indulók között, addig fő üldözője, Charles Leclerc nem: a ferraris monacói a hétvégén a Virtuális Le Mans-i 24 óráson fog szerepelni helyette.

virtual-kanada-1



Russell tehát így gyakorlatilag a zsebében érezheti a címet, de azért rajta kívül is lesz aktív F1-es az indulók között. Visszatér például az eddig egy eseményen szereplő Valtteri Bottas a Mercedesszel, de ott lesz még Alexander Albon (Red Bull), Pierre Gasly (Alpha Tauri) és Nicholas Latifi (Williams) is.

A mezőnyben indulnak majd még feltörekvő autóversenyzők, mint például a legelső versenyt megnyerő Guanyu Zhou, valamint David Schumacher, Pietro Fittipaldi, Callum Illot vagy épp Louis Deletraz. Sztárindulókból sem lesz hiány: a Biffy Clyro frontembere, Simon Neil az Apha Taurinál mutatkozik be, míg az alpesi síző Jon Olsson a Red Bullnál fog feltűnni.

A Virtuális Kanadai Nagydíj a szokásoknak megfelelően vasárnap 19 órakor rajtol, az eseményeket élőben lehet követni a Formula-1 hivatalos közösségi csatornáin, míg az M4 Sport este 23:45-től tűzi műsorára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: