DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
Egyéb

Gyereknap: F1-es csemeték Schumachertől Raikkönenig

Gyereknap alkalmából egy kisebb összeállítással lepjük meg olvasóinkat, amelyben a jelenlegi F1-es mezőny tagjainak, valamint volt világbajnokoknak a csemetéiről gyűjtöttünk össze néhány képet és videót.

Idén már két újszülöttet is köszönthettünk az F1-es mezőnyben, hiszen Kimi Raikkönenéknél és Romain Grosjeanéknál is megérkezett a gyermekáldás, de ha minden jól megy, akkor Nico Rosberg is még idén édesapa lesz. Sebastian Vettel a tavalyi év óta hódol apai örömöknek, míg a Lotus mindkét versenyzőjének 2013-ban született meg elsőszülött gyermeke.

Kimi Raikkönen elsőszülöttjének keresztapja a Ferrari csapatából került ki


A jelenlegi mezőnyből öten mondhatják magukat édesapának, és érdekesség, hogy ebből négyen két csapatnál, a Ferrarinál és a Lotusnál tömörülnek. Itt lassan elgondolkodhat a vezetőség egy gyerekmegőrző kialakításán a versenyhétvégékre… A Grosjean-Maldonado és a Vettel-Raikkönen pároson kívül a mostani mezőnyből csak Felipe Massa tudhatja, milyen érzés édesapának lenni, az ő életébe 2009-től lépett be kisfia személyében egy az F1-nél is fontosabb tényező.

Sebastian Vettelék nagyon óvják a nyilvánosságtól a tavaly született kis Emilyt, de a pilóta anno nagyon boldogan adott hírt a névválasztásról, íme:

Romain Grosjean két gyönyörű szép fiúgyermeket köszönhet feleségének, Sacha 2013-ben, Simon idén látta meg a napvilágot. Íme, egy videó az apuka Grosjeanról.

Pastor Maldonadónak és Grosjeannak biztos van közös témája a versenyzésen kívül is, elvégre a venezuelai lánya, Victoria ugyanabban az évben született, mint a francia fia elsőszülött fia, Sacha.

Születésnapot ünnepelnek Maldonadóéknál

A leggyakorlottabb édesapa a jelenlegi mezőnyből Felipe Massa, akinek kisfia, Felipinho idén 6 éves. Az alábbi vidám kis videókból is kitűnik, hogy ő édesapja legnagyobb szurkolója!

A korábbi világbajnokok közül érdemes kiemelni Mika Hakkinent, aki részben kisfia, Hugo Ronan születése okán vonult vissza anno az F1-ből, már kétszeres világbajnokként. Hugo azóta már 15 éves lett, és apja nyomdokaiba lépve elkezdett gokartozni. Hakkinenéknek később egy lányuk is született, a kis Aina Julia idén tölti be a tízet.

Szintén érdekességként szolgálhat, hogy apaként utoljára világbajnoki címet Michael Schumacher tudott szerezni az F1-ben, a mostaniak közül Vettelnek és Raikkönennek is előbb jött a vb-cím, és utána a gyermekáldás. Mint ismert, Mick Schumacher apja nyomdokaiba lépve ma már a német F4-es bajnokságban versenyez, ahol nemrég első győzelmét is megszerezte. A kis Schumi idén lesz 16 éves, és szinte borítékolható, hogy előbb vagy utóbb az F1-ben fog kikötni.

Az alábbi videón megnézhetjük, hogy tanította anno Schumi síelni fiát:

Talán kevesebben tudnak róla, hogy Schumachernek egy lánya is van, Gina Maria két évvel idősebb, mint öccse, Mick. A versenyzői vénát ő is örökölte édesapjától, és az Ágaskodó Paripa is stimmel, ő ugyanis a lovaglásban ér el remek nemzetközi eredményeket.

Végül, ha már F1 és gyereknap, meg kell említenünk még Max Verstappent is. Ő ugyanis az az F1-es pilóta, akinek nem gyereke van, hanem őmaga a gyerek még! Ugyanannyi idős, mint Schumacher lánya. Boldog gyereknapot kívánunk neki is! 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: