DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

Dakar, Monte, Daytona: milyen autósport-események várnak ránk télen?

Mrá december végén elrajtol az Africa Race, de jön a Dakar, jön a Monte-Carlo Rali, jön a daytonai 24 órás, és jön a Formula-E szezonnyitója is.

Még csak most ért véget az F1 vagy éppen az Extreme-E szezonja, ez az időszak hagyományosan nem az autósportról szól, de nem kell sokat várni arra, hogy újra nagyformátumú versenyeket nézhessünk.

Ugyanis már idén, a hónap végén, december 30-án elrajtol az Africa Race, avagy az "igazi Dakar": a tereprali világának egyik legmeghatározóbb eseménye, amely Monacóból két hét alatt, január 14-ére jut el Dakar városába, és az eseményen többek között a magyar Varga Racing is részt vesz. 

Persze a 2024-es Dakar sem marad le sokkal, január 5-én veszi majd kezdetét a sivatagi száguldás, az autósport történetének és világának egyik leglegendásabb, legnagyobb jelentőséggel bíró eseménye, amely ezúttal 4727 versenykilométert tartogat majd a résztvevők számára Szaúd-Arábiában, és január 19-én ér majd véget.

dakar-loeb-2024



Viszont nemcsak a tereprali szerelmesei készülhetnek sűrű hetekre. A Formula-E következő idénye ugyanis szintén már januárban megkezdődik: az első futamot január 13-án, Mexikóvárosban rendezik, majd a hónap végén Diriyah, Szaúd-Arábia ad otthont egy duplafordulónak 26-án és 27-én.

De januárban két másik egészen legendás versenyt is figyelemmel kísérhetünk a Dakar mellett, ugyanis szokás szerint megrendezik a WRC-szezonnyitó Monte-Carlo Ralit, valamint "Amerika Le Mans-ját", az IMSA-szezon első fordulóját, a daytonai 24 órás futamot. A Monte január 25-én kezdődik majd és 29-én ér véget a francia hegyekben (ismét a klasszikus Gap lesz a központ), míg Daytonában ugyanezen a hétvégén randevúzik majd egymással az endurance-versenyzés színe-java.

Tehát most van néhány hetünk pihenni és felkészülni, december végétől viszont legendás versenyek és kiemelt autósport-események érnek egymásba, hogy ezzel kezdjük az új évet...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: