DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

AfricaRace

Varga Racing Team: Negyedik hely a mauritániai homokban

Gondok nélkül, jó eredménnyel teljesítette a 2024-es Africa Eco Race hetedik szelektív szakaszát a Varga Racing Team párosa: az autósok között a 4. helyen végeztek a mauritániai hurokszakaszon.

részletek

Borult, de célba ért a mauritániai nyitányon a Varga, Toma páros

Egy bukfenc után ugyan, de teljesítette a 2024-es Africa Eco Race hatodik szelektív szakaszát a Varga Racing Team párosa. Az első mauritániai menet során egy hiányzó itinerjel babrált ki a Varga, Toma duóval.

részletek

Új színben Vargáék Toyotája az Africa Eco Race-en

Új színezet és fejezet: a Varga Racing Team Toyota Hilux Overdrive versenygépe narancssárgába öltözött a 2024-es Africa Eco Race-re, amelynek adminisztratív- és technikai ellenőrzésén pénteken sikeresen átestek.

részletek

Dakar, Monte, Daytona: milyen autósport-események várnak ránk télen?

Mrá december végén elrajtol az Africa Race, de jön a Dakar, jön a Monte-Carlo Rali, jön a daytonai 24 órás, és jön a Formula-E szezonnyitója is.

részletek

Másodszor is Africa Eco Race-győztes a Kovács, Czeglédi, Ács trió

Bebiztosította a 14 induló egységgel elrajtolt kamionos kategória megnyerését a 2020-as Africa Eco Race-en a Qualisport Racing triója. A Scania Qualisport Torpedóval versenyző magyar alakulat 2010 után másodszor szerezte meg a kamionos elsőséget a leghosszabb afrikai tereprali-viadalon, ahol ezúttal az előkelő 2. helyen zárják az autós-kamionos összevont értékelést is.

részletek

Három új győztes az Africa Race-en, köztük egy nő

Tét nélküli utolsó szakasszal futott be Dakarba a sivatagi verseny. A három kategória egyikében sem nyert korábbi győztes: a kamionosok között Elisabete Jacinto ért elsőként célba. Varga Imre remekelt a 22 kilométeres gyorsaságin.

részletek

Durva tereprali-baleset a Szaharában

Megtörtént az év eleji sivatagi tereprali-szezon első komolyabb incidense, mégpedig az Africa Eco Race 8. Mauritániában futott első szelektív szakaszán, Chami térségében.

részletek

Top 10-ben az Africa Race felénél a Varga-Toma páros

Újoncokra egyáltalán nem jellemző teljesítménnyel zárta a Varga Racing Team párosa a 2019-es Africa Eco Race első félidejét: az utolsó marokkói szakaszt tempósra szabták a szervezők.

részletek

Varga Imre tovább javított az Africa Race-en

Varga Imre és Toma „Csimpi” József a BMW X6 RR-rel 5 óra 41 perc és 6 másodperc alatt teljesítette Assa (Oued Draas) és Fort Chacal között a futam negyedik, közel 493 kilométer hosszú szelektív szakaszát.

részletek

Afrikai üzemmódban a Qualisport Racing

Újra afrikai üzemmódba kapcsol a Qualisport Racing: Kovács Miklós pilóta és legénysége a Scania Qualisport Torpedo versenykamionnal a fekete kontinens leghosszabb maratoni terepralijára, az Africa Eco Race-re készül, amelyen immáron kilencedik alkalommal vesznek részt.

részletek

Qualisport: Lazítás, vagy mégsem?

A versenyzők számára a lazításról, a szervizcsapatok számára viszont a korábbinál is keményebb munkáról szólnak a maratoni tereprali-futamok pihenőnapjai. Így van ez a Qualisport Racing legénységével is a nyugat-szaharai Dakhlában, ahol szombaton a 2017-es Africa Race szünnapját töltötték.

részletek

Opel Dakar Team: Aktív pihenőnap

Pihentek. Persze amennyire lehetett, aktívan, hiszen lendületben kell maradni. Az Africa Race szünnapján Szalay Balázs reggel piacra ment, és halat, rákot vásárolt (amit azután megsütött a csapatnak), Bunkoczi László előkészítette a másnapi itinert, a szervizcsapat pedig az Opel Mokkán dolgozott.

részletek