DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Tereprali

Varga Racing Team: Negyedik hely a mauritániai homokban

Gondok nélkül, jó eredménnyel teljesítette a 2024-es Africa Eco Race hetedik szelektív szakaszát a Varga Racing Team párosa: az autósok között a 4. helyen végeztek a mauritániai hurokszakaszon.

Kipofozták a Toyotát, a versenygép pedig meghálálta a törődést! Miután a hétfői szakaszon a Varga, Toma páros egy bukfencet is bemutatott, a narancssárga versenygép komoly javításra szorult: a Papp Tamás, Sallai Viktor, Horváth Béla Gombi összetételű szervizcsapat hajnalig dolgozott az autón és munkájukat végül siker koronázta. A 200-as rajtszámú Hilux kedden ott állt a Chami térségében bonyolított, 405 kilométer hosszú huroszakasz rajtjában és végig gond nélkül üzemelt.

varga-racing-africa-0109-1



Az eredményre sem lehet panasz: a magyar egység 5 óra 15 perc 55 másodperces idővel teljesítette a távot, amivel az autós mezőnyben a 4. helyen zárták a napot. Köszönhetően az eredménynek, a Varga, Toma duó javított az összetettbeli helyezésén is: a viadal hivatalos eredményközlő rendszerének aktuális állása szerint az autósok között a 11. helyről a 10. helyre léptek elő.

„Hála az égnek, ezúttal kevésbé mozgalmas napunk volt. A szervizcsapatunk ismét remekelt, ma reggel versenykész autót kaptunk tőlünk, amiért nagyon hálásak vagyunk. Nagy dűnék ezen a szakaszon még nem voltak, de a pálya jelentős része puha, mély homokon futott. Jó tempóban lehetett haladni, olyannyira, hogy egyes részeket ismét lehetett bátorságpróbának tekinteni. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, igaz, némi idő biztosan maradt benne, ugyanis a neutralizációs zóna után utolértünk két kamiont, a Tatrát és a Scaniát, akik mögött jó ötven kilométert voltunk kénytelenek menni. Csak durván tevefüves szakaszon átkelve tudtunk volna eléjük kerülni, de a második szakaszon nagy árat fizettünk egy ilyen masszív fűcsomó miatt, szóval inkább nem kockáztattunk” – értékelt a nap végén a pilóta, Varga Imre.

varga-racing-africa-0109-2

A hetedik szakaszt az autósoknál a WRC-ből ismert Pierre-Louis Loubet nyerte egy Apache volánja mögött, maga mögé utasítva a Can-Ammel induló Ricardo Sousát, valamint a toyotás Pascal Ferynt. Az összesítésben a másik Apache-egység vezet, Gautier Paulin és navigátora, Rémi Boulanger a viadal második napja őrzik vezető pozíciójukat.

Az Africa Eco Race szerdán a Chami-Amodjar szakasszal folytatódik: a mért táv 390 kilométer lesz és olyan területen kanyarog majd, amelyet a sivatagi versenyzés történelmében túlzás nélkül lehet fogalomnak nevezni. A Chinguetti régió és Atar térsége a múltban nagy csatákat és versenyeket döntött el az Africa Eco Race és a Dakar-rali történetében is.

A tizenkét szelektív szakaszból álló verseny január 14-én zárul a szenegáli Dakarban, a hagyományoknak megfelelően a Rózsaszín tó partján. A viadal össztávja 5500 kilométer, amelyből a mért szakaszok közel 4000 kilométert tesznek ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: