DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

deCesaris

F1-es pilóták, akiket elkerült a szerencse

Attól, hogy valaki bekerül a Formula-1-be, a siker még nem érkezik automatikusan. Néha csak a szerencse hiányzik, néha a tehetség is. Gyűjtésünkben az ilyen versenyzőkre fókuszálunk.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Negatív rekordok a Formula-1-ben

Időnként előfordul, hogy egy pilóta nem pozitív, hanem negatív értelemben lesz csúcstartó a száguldó cirkuszban. Pedig van köztük olyan is, aki egyébként kifejezetten nagy tehetség. Gyűjtésünk első részét olvashatjátok.

részletek

Amikor az autód megbízhatósága pocsék

Sokan sajnálják idén Fernando Alonsót és Max Verstappent a számtalan technikai hiba miatt. Voltak esetek, amikor ennél sokkal rosszabbul jártak pilóták, köztük világbajnokok is. Ilyen, amikor az autód nem enged.

részletek

Amikor a csapattárssal való ütközés sokba kerül

A Formula-1-ben sosem szerencsés összeütközni a saját csapattársaddal, de amikor ez jó helyezések elvesztésével is jár, pláne nem ajánlott. Összegyűjtöttünk néhány esetet.

részletek

Retro - Senna uralkodik, egy olasz kivégzi a Ferrarikat

Visszatekintünk 1988-ba, amikor is az utcai pályák királya, Ayrton Senna Detroitban sem talált legyőzőre a nagy hőségben, míg a Ferrari istállót egy olasz pilóta vágta haza néhány kör alatt. A leintés után a pilóták össztüzet zúdítottak a pályára.

részletek

Méltán Elfeledve: A kék Ferrari

Egy őrült módjára viselkedő csapatvezető teljesen tönkre tehet egy egyébként ígéretesen induló istállót – mai főszereplőnk azon kevés ember egyike, aki két F1-es csapatot is romba döntött.

részletek

Retro – 214 nagydíj győzelem nélkül

Az F1-es nagydíjrészvételi toplista első húsz helyezettje közül csak ő nem szerzett győzelmet, de így is nyomot hagyott a sportágban – 2014-ben épp ezen a napon, pár órával Jules Bianchi balesete után hunyt el.

részletek

Retro – Baleset, ami egy ülésbe került

Nem sokáig örülhetett Andrea de Cesaris annak, hogy megúszta élete legnagyobb bukását: a bokszba visszatérve az a hír fogadta, hogy kirúgták csapatától. Lauda ezen a hétvégén jelentette be visszavonulását, majd a futamon az első helyről esett ki.

részletek

Amikor... a szarvasok is versenybe szálltak

Hosszú évtizedekre nyúlik vissza az F1-es Osztrák Nagydíj története: itt történt, hogy valaki balesettel "ünnepelte" győzelmét, de a Ferrari itt hányt fittyet két éven belül kétszer is a fair play-re. Tíz pillanat következik, amely mindig eszünkbe fog jutni a sógorok futamáról.

részletek

Retro – Amikor minden második autó összetört

Lauda először nyert visszatérése óta miután de Cesaris maga egyetlen, s az Alfa Romeo utolsó pole-ját szerezte – s mindemellett a mezőny fele összezúzta az autóját, sok dolga volt a szerelőknek!

részletek