DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

Utánpótlás

Országos utánpótlásnevelő programsorozat gokartosoknak

Országos autósport utánpótlásnevelő rendezvénysorozatot indít 6 és 10 év közötti gyermekek számárára a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. A tehetségkutatás mellett a versenypályán való biztonságos közlekedésre nevelés is a HUMDA Gokart Suli célja. A jelentkezők október 1. és november 12. között összesen hat gokartpályán vehetnek részt térítési díj ellenében az egyedülálló képzésen.

részletek

Ki nyert legtöbbször az F1 előtt?

Hogy melyik pilóta volt a legjobb a nevelőszériákban azt több módszerrel is meg lehetne állapítani, mi most a győzelmek számát vettük alapul. Újabb látványos grafikán rangsoroltuk az idei mezőnyt.

részletek

Schumacher: Meg fog halni a német autósport

Ralf Schumacher szerint sürgősen tenni kellene valamit hazájában az autósportért, mert óriási gondok vannak - ha nem történik változás, akkor meg is halhat a sportág Németországban.

részletek

Marko: Verstappen érettsége átlag feletti

Dr. Helmut Marko szerint Max Verstappen érettsége bőven átlag feletti, és azt is elárulta, hogy az első pillanattól kétségtelen volt számára, mekkora tehetséggel is áll szemben a holland személyében.

részletek

Mercedes: Mi is meg akartuk szerezni Schumachert

Mick Schumachert a Mercedes is szerette volna megszerezni a junior programjába, azonban már így sem tudták hová tenni a pilótáikat a stuttgartiak, így a Ferrarinál kötött ki a német versenyző.

részletek

A Sauber is saját juniorprogramot indít

Lassan minden, magára valamit is adó csapatnak van utánpótlás-neveldéje az F1-ben, most a Sauber is beállt a sorba, és egy kisebb bajnokságokban szereplő cseh csapattal szerződött le ennek megvalósításához.

részletek

Elrajtolt az MNASZ tehetséggondozó programja

A hazai tehetségek elsősorban nemzetközi szereplését kívánja elősegíteni a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség programjával, amely keretében legfeljebb félmillió forint támogatás pályázható meg.

részletek

Elfogynak a nevelőszériák!

Drámai csökkentés állt be az F1 legfontosabb utánpótlásbázisát jelentő négy nagy európai nevelőszéria mezőnyében: a GP3 például a kezdeti 30-ról 20 autó alá csökkenhet…

részletek

Nem lesz több Hamilton a Formula-1-ben?

A világbajnok apja a fizetős pilóták térnyerése miatt aggódik: nem csupán az F1, de a kisebb szériák is olyan drágává váltak, hogy talán már senki sem jut el a királykategóriába olyan társadalmi rétegből, mint Hamilton.

részletek

Válságban az F1 utánpótlása?

Verstappen, Sainz, Vandoorne, Wehrlein, Ocon – egy nagy generáció érkezik az F1-be ezekben az években, az utánuk következők között viszont egyelőre hiába keressük a következő csillagot.

részletek

Coulthard: Az F1 utánpótlás-rendszere rossz

David Coulthard szerint a királykategóriához vezető piramisnak alapvető hiányosságai vannak, ezért a legjobbak nem mindig jutnak el a Formula-1-ig. Azt is furcsának tartja, hogy néha a DTM-ből egyszerűbb az út.

részletek

Újjászületőben a gyorsasági motoros utánpótlás-nevelés

Valami elindult és új löketet adhat annak, hogy az igazán tehetségesek kiteljesíthessék pályafutásukat. A gyorsasági motorsport utánpótlásáról van szó, a sportágtól azonban egyelőre sok szülő idegenkedik, elsősorban anyagi vonzata miatt, vagy szimplán eszébe sem jut.

részletek