DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Schumacher: Meg fog halni a német autósport

Ralf Schumacher szerint sürgősen tenni kellene valamit hazájában az autósportért, mert óriási gondok vannak - ha nem történik változás, akkor meg is halhat a sportág Németországban.

Komoly bajban van a német autósport, hiszen a Mercedes szárnyalása ugyan természetesen az országhoz kötődik, de a Német Nagydíj mellett a német pilóták is elfogytak a Formula-1-ből, már csak Sebastian Vettel maradt, akinek egyesek szerint szintén kifelé áll a rúdja - ráadásul az F2-ben és az F3-ban csak Mick és David Schumacher képviseli az országot.

"Sajnos problémánk van Németországban, mert a gokartozás gyakorlatilag nem létezik, főleg az angliai, vagy az olaszországi helyzettel összevetve. Ez természetesen mindenki számára látható és a német autósport meg fog halni, ha nem történik valami hamarosan" - mondta a Speedweeknek Ralf Schumacher, a korábbi F1-es pilóta.

ralfsc



A lap egyébként kiemelte, hogy a gokart szakágban jelenleg 800 kiváltott licensz van, míg mondjuk az Egyesült Királyságban majdnem négyezer. "Régebben olyan bő volt a mezőny a fiataloknál, hogy az időmérő után haza kellett küldeni embereket, most viszont tíz-tizenkét gokart van ott a rajtnál" - tette hozzá Schumacher.

Az ok szerinte egyértelmű: brutális pénzbe kerül a versenyzés. "Például a fiam Formula-3-as versenyzése másfél millió eurós éves költségvetést követel meg, a Formula-2 pedig ennél is jóval drágább. Muszáj, hogy az FIA ezeket jobban szabályozza és csökkentse a költségeket" - magyarázta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: