DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Mercedes: Mi is meg akartuk szerezni Schumachert

Mick Schumachert a Mercedes is szerette volna megszerezni a junior programjába, azonban már így sem tudták hová tenni a pilótáikat a stuttgartiak, így a Ferrarinál kötött ki a német versenyző.

Mick Schumachert tavaly szerezte meg utánpótlás programjába a Ferrari csapata, így a „kis Schumacher” édesapja nyomdokaiba léphet majd egy napon, és a Ferrarival szerezhet győzelmeket, esetleg világbajnoki címeket.

Persze nem a Scuderia volt az egyetlen istálló, mellyel szóbahozták a hétszeres bajnok tehetséges fiát. Toto Wolff elárulta a La Gazzetta dello Sportnak, hogy komolyan elgondolkodtak Mick Schumacher megszerzésén, azonban volt egy eléggé nagy nehezítő tényező.



„Természetesen elgondolkodtunk rajta, hogy megszerezzük őt a junior programunkba. Végül azonban úgy döntöttünk, hogy nem fogunk helyet csinálni számára. A legfőbb oka ennek egyszerűen az volt, hogy már akkor is nehézségekbe ütköztünk azt illetően, hogy George Russellnek és Esteban Oconnak is helyet találjunk, nemhogy még egy pilótát a szárnyaink alá vegyünk.”

Mick egy nagyon ügyes srác, és a Formula-3-on, valamint a Formula-2-n át kezd kialakulni a saját személyisége. Biztos vagyok benne, hogy amikor eljön az ideje, a Formula-1-ben is szép dolgokat fog elérni” – dicsérte Mick Schumachert Toto Wolff.

Schumacher egyébként első F2-es győzelmét épp két hete, a Hungaroringen aratta, azok után, hogy tavaly Európa-bajnoki címet szerzett a Formula-3-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: