DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Wolff: A Ferrari már csak egy irracionális vágyálom

A Mercedes csapatfőnöke szerint a pilótáknak csak az számít, hogy győztes autójuk legyen, így a Ferrari manapság nem több a versenyzők számára, mint egy irracionális vágy, ami a nevéből él.

A Mercedes 2014 óta tartó dominanciájának az elmúlt évek folyamatos bizakodásra okot adó fejlődése ellenére sem tudott véget vetni a Ferrari és jelen állás szerint úgy tűnik, a Red Bull van közelebb ahhoz, hogy letaszítsa az Ezüst Nyilakat a trónról, persze erre aligha idén kerül majd sor.

Toto Wolff elmondta az olasz La Gazzetta dello Sport újságnak, hogy szerinte a pilóták számára az a legfontosabb, hogy milyen az autó, amibe beleülhetnek, így azt érzi, Lewis Hamilton nem is fogja elhagyni egyhamar a csapatot: „Hamilton jól érzi magát a Mercedesnél. Mi megbízunk benne, ő pedig bennünk. A Ferrarit nagy mítoszok övezik, de néha csak egy irracionális álom a versenyzők számára. Egy nagyon erős márka, amely rendkívül imponáló, nem csak a pilóták szemében.”



Az olasz sajtósok ezután feltették a kérdést Wolffnak, hogy nem tudná-e esetleg kicsit átvenni a Ferrari irányítását, hogy felrázza a csapatot, az osztrák pedig jót nevetett ezen: „Én nem az a tipikus csapatfőnök vagyok. Résztulajdonos vagyok ennél a csapatnál, ráadásul rendkívül jó viszonyt ápolok a Daimler menedzsmentjével is!”

Az eddig eltelt 12 versenyből 10-szer diadalmaskodott eddig 2019-ben a Mercedes, így elégedett lehet Toto Wolff a szezon alakulásával, azonban szerinte nem volt olyan egyszerű dolguk, mint azt a pontokból ki lehet olvasni: „A számok nem mondják el a teljes igazságot! A Ferrari győzhetett volna Bahreinben és Bakuban is Leclerc révén, Kanadában pedig Vettel volt előttünk, szóval ez a tíz könnyedén lehetne csak hét is.”

„A titok persze az, hogy mindig új célokat tűzzünk ki magunk elé, hogy fenn tudjuk tartani a motivációt. Én nem tudom, a Ferrarinál mi folyhat a belsőbb körökben, de minden férfi és nő fantasztikus munkát végez náluk, én pedig rendkívül tisztelem Mattia Binottót, aki egy nagyon tapasztalt mérnök és egy borzasztóan intelligens ember. Vettel pedig továbbra is a Ferrari egyik oszlopa marad. Az ember nem nyer csak úgy négy világbajnoki címet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: