DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto: Nincs gond Vettel hozzáállásával

A Ferrari csapatfőnöke úgy látja, hogy a német F1-es pilóta célja világos, a vörösökkel akar világbajnok lenni, ez semmit sem változott - továbbra is segíti a csapatot.

Mattia Binotto folyamatosan bizonygatja, hogy Sebastian Vettel kitölti jelenlegi szerződését és 2020-ban is a Ferrarinál fog versenyezni, de a német pilótát a Red Bull-lal összekötő pletykák azért még mindig elhangzanak itt-ott. A maranellóiak csapatfőnöke most ismét elmondta, hogy nem, Vettel nem motiválatlan és nem fog távozni.

"Szerintem az ő célja továbbra sem változott, még mindig világbajnok akar lenni a Ferrarival" - közölte az Autosporttal Binotto. "Ez a célja pedig elég tiszta és világos. Nyilvánvalóan frusztráló volt a szezonrajt, mert így nincs a legjobb pozícióban 2019-ben, de mivel nagyon erősen el akarja érni a célját, pontosan tudja, hogy mit keres."

seb



"Szerintem ebben találja meg a maga motivációját: az továbbra is egyértelmű, hogy keményen hajt, mert tudja, hogy hova kell csapatként eljutnunk és pontosan tudja, hogy neki személy szerint mire van szüksége. Nagyon analitikus és így közelíti meg a problémákat, a sebességhátrányt, amivel segít a csapatnak. Végül úgyis az a lényeg, hogy áttekintjük a tényeket és megértjük, hogy mi rossz, hogy min kell javítani. Szerintem ebből a szempontból megvan a helyes hozzáállása" - magyarázta.

Az idei vb-címről beszénli sem nagyon érdemes már ebben a kontextusban, a kérdés az, hogy 2020-ra sikerül-e olyan autót csinálnia a Ferrarinak, amellyel Vettel ismét megmutathatja korábbi önmagát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: