Steward
Varga Ákos
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 21. vasárnap
Egyéb

Elrajtolt az MNASZ tehetséggondozó programja

A hazai tehetségek elsősorban nemzetközi szereplését kívánja elősegíteni a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség programjával, amely keretében legfeljebb félmillió forint támogatás pályázható meg.

Az MNASZ 11 millió forintot fordít az MNASZ Tehetséggondozó Programra, melyet azzal a céllal hozott létre, hogy „segítséget nyújtson az utánpótlás korú versenyzők fejlődéséhez, illetve támogatást adjon a már eredményeket felmutatott, tehetséges versenyzők további sikeres – elsősorban nemzetközi – szerepléséhez”.

A hazai utánpótlásversenyzők 50 000 és 300 000, a nemzetközi kategóriákat megcélzó versenyzők 100 000 és 500 000 forint közötti támogatásra pályázhatnak. A program kuratóriumának, melynek elnöke Oláh Gyárfás, Michelisz Norbert is tagja.

Oláh Gyárfás elnöki tájékoztatója:

Tisztelt Tagszervezeteink, Kedves Versenyzők!

Mint ezt korábbi híradásainkból már tudhatjátok, az MNASZ létrehozta az „MNASZ Tehetséggondozó Programot”, melynek szabályzata elolvasható szövetségünk honlapján, az alábbi linken:

https://mnasz.hu/uploads/documents/27/tehetseggondozo_program_2018_final_v2.pdf

Az MNASZ vezetése határozatban rögzítette, hogy az MNASZ adott évi gazdálkodása során keletkező adózott eredmény 90%-a, a következő évben, az MNASZ tehetséggondozó program forrásaként használandó fel. Az elmúlt évek hatékony gazdálkodásának köszönhetően 2017-ben jelentős eredmény keletkezett, így a most kiírt pályázat céljainak megvalósítására 11 MFt támogatás fordítható.

A program szabályzata értelmében felállításra került a program kuratóriuma, a kuratórium elnöke Oláh Gyárfás, tagjai: Major György, Móczár Péter, Michelisz Norbert.

A program célja, hogy segítséget nyújtson az utánpótlás korú versenyzők fejlődéséhez, illetve támogatást adjon a már eredményeket felmutatott, tehetséges versenyzők további sikeres – elsősorban nemzetközi – szerepléséhez.

Ennek érdekében pályázat került kiírásra, a program keretei között elnyerhető támogatás igényléséhez. A pályázati felhívás megtalálható honlapunkon, az alábbi linken:

https://mnasz.hu/uploads/documents/145/palyazati_felhivas_20180915.pdf

A pályázat keretében az utánpótlás támogatást igénylők 50.000,- és 300.000,- forint, míg az eredményességi támogatást igénylők 100.000,- és 500.000,- forint közötti összegre nyújthatják be pályázatukat.

Az elnyert támogatási összeg a pályázatban rögzített célok megvalósítása érdekében - a program szabályzatában rögzítettek figyelembevételével – licenc- illetve nevezési díj támogatásra, eszközbeszerzésre, üzemanyag költség támogatásra, fizikális és/vagy mentális felkészítés költségeire, vagy versenyekhez kapcsolódó utazási és/vagy szállás költségekre fordítható.

Kérem, hogy a honlapunkon megtalálható pályázati felhívásokat figyelmesen olvassátok el és várjuk, hogy tagszervezeteink minél szélesebb körben benyújtsák pályázataikat.

A kitöltött pályázati űrlapot 2018. október 31-ig kell megküldeni a palyazat@mnasz.hu e-mail címre. Amennyiben a pályázattal kapcsolatosan bármilyen kérdés felmerülne, kérem, hogy érdeklődéseiteket szintén a palyazat@mnasz.hu címre küldjétek meg.

Budapest, 2018. szeptember 19.

Sporttársi üdvözlettel,

Oláh Gyárfás

elnök

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?