DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

SzámSzerint

Szám szerint - A 2016-os felhozatal

A 2016-os év pilótafelállása már majdnem teljes. Nézzük meg, hogy a kihirdetett jövő évi összeállításával mely csapat milyen erős felhozatallal dicsekedhet.

részletek

Szám szerint - Gyorsasági táblázatok

Íme néhány alternatív tabella a 2015-ös F1-es szezonra. Hogyan alakulna a pilóták és csapatok sorrendje, ha a pole-pozíciós eredmények vagy a leggyorsabb körök alapján kapnák a pontokat?

részletek

Szám szerint – A legjobb hat odahat?

Azok a rajongók, akik éveken át hűek a Formula-1-hez, rálátást kapnak arra, hogyan forognak az esélyek a sport szerencsekerekén. Emlékeinkben kutakodni szórakoztató, de csalóka is, mert a friss eredmények mindig felülre kerülnek, és miattuk halványodik a múlt. Nézzük csak az elmúlt néhány év legjobb csapatait, és szemléltessük, miképp változtak át az erőviszonyok.

részletek

Szám szerint: Ahol a McLaren áll az élen

Nagyítóval kell keresni olyan nagyléptékű, korszakos F1-statisztikát, melyben a McLaren megelőzi a Ferrarit, s ráadásul az élen van: most egy ilyen kimutatást osztok meg a kedves Olvasóval!

részletek

Szám szerint - Hiú remények

Vannak versenyzők, akik több kört is töltöttek már a futamok élén, de nyerni sohasem tudtak. Egyeseknek komoly esélyük volt, mások eltérő taktika miatt kerültek az első helyre, de mindegyiküket összeköti valami.

részletek

Szám szerint: Hurrá, célba értünk! Ki látta?

A legújabb idők motorsportja a folyamatok értékelésének, és a feltárt hibák után hozott változtatások visszacsatolásának csapdájába kezd esni, s ez fokozottan igaz az F1-re.

részletek

Szám szerint - A kvalifikáció világbajnokai

Ez az írás azt taglalja, hogy vajon a rajtrácson elfoglalt helyek alapján kik az igazi edzésmenők? Kik az egy körös bajnokok, ha játékosan vb-pontokat osztunk az edzésidőkért cserébe?

részletek

Szám szerint - Körök és helyezések

Közvetkező statisztikai elemzésünk arra világít rá, hogy mely versenyzők mennyi időt töltöttek a legjobb három között az eddigi 2015-ös futamok során, és kinek melyik a legjellemzőbb pozíciója.

részletek

Szám szerint: Vajon feljebb megy még a léc?

A Formula-1-es győzelmi rekordok történetével foglalkozni annyit jelent, mint újabb bizonyítékokra lelni a korszakváltásokat illetően, sőt, máshol húzni meg a korszakváltások vonalát.

részletek

Szám szerint - Lemosott ellenfelek

Tíz felnőtt rajongóból talán három is rávágná, hogy Mansell 1992-es, vagy Michael Schumacher 2004-es évadja volt a legnagyobb fölény, amit láthatott, a tinédzserek pedig jó eséllyel Vettel 2013-as vb-címét látnák annak.

részletek

Szám szerint – Minden idők csapatpontjai

Amennyiben a hatásos és hatékony versenyzést tekintjük egy pilóta vagy csapat mércéjének, akkor az összes helyezést érdemes figyelnünk. Több korszakot hozunk most közös nevezőre a cél érdekében.

részletek

Szám szerint: Nagy előretörések

A nagy felzárkózásokat akkor vesszük észre, amikor a prémium helyezések válnak elérhetővé. Legjobban talán Barrichello első győzelmére emlékszünk ezek közül, amikor is a hockenheimi 18. rajtkockából sikerült elsőként teljesítenie a kiírt távot.

részletek