Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. december 1. csütörtök

Scheckter

Túlértékeltnek tartja Alonsót egy világbajnok

Fernando Alonso visszavonulására felbolydult az F1 világa: sok korábbi és jelenlegi pilóta is nyilvánosan reagált a bombahírre, ám a búcsúüzenetek mellett született pár megosztó gondolat is.

részletek

Az F1 legjobbjait értékelte '79 világbajnoka

Jody Scheckter hosszú évek óta a száguldó cirkusztól távol éli mindennapjait, azonban figyelemmel követi a versenyzőket - most elmondta a véleményét Alonsóról, Hamiltonról, Vettelről és Verstappenről is.

részletek

Retro - Az elfeledett négyes bajnoki csata

Az 1974-ben ezen a napon rendezett Kanadai Nagydíjon sokáig úgy tűnt, négy pilóta szinte azonos pontszámmal várhatja majd a szezon utolsó futamát. A dolgok aztán kétszer is fordulatot vettek.

részletek

Retro - A „másik” Scheckter különös karrierje

A címben említett vezetéknévről az autósportok kedvelőinek elsőként az 1979-es világbajnok, Jody Scheckter jut eszébe, ám ezen a napon született bátyja, Ian is megpróbálkozott az F1-gyel, még ha pályafutása jóval mostohábban alakult is.

részletek

Retro – Egy sokáig várt futamgyőzelem

A tragikus sorsú Ronnie Petersont a legjobb F1-esek egyikének tartják, akik sosem lettek világbajnokok. Első győzelmére bőven kellett várnia, mígnem egy júliusi napon megtört a jég.

részletek

Retro – Amerikai ünnep a gyász árnyékában

Négy hét alatt két versenyzőt temetett el az F1 az 1977. április 3-án rendezett Long Beach-i futam előtt – az óceánparti pálya aztán egy felejthetetlen befutóval igyekezett feledtetni a gyászt.

részletek

Átkos százasok - A Ferrari jubileumi futamai

Kilenc lehetőségből csak egyszer győztek, és a 18-ból csak négyszer végeztek a dobogón. A Ferrarinál több mint fél évszázada várnak arra, hogy elsőként intsék le őket egy jubileumi versenyükön.

részletek

Retro – Győzelem hat keréken

Többen az F1 történetének legemlékezetesebb autójaként emlegetik a Tyrrell P34-esét, amelyet hat kerékkel szereltek fel. A konstrukció egyetlen futamgyőzelmét ezen a napon, az 1976-os Svéd Nagydíjon szerezte.

részletek

1979 - Az emlékezetes szezonok sorából

Üljünk be ismét az időgépbe, állítsuk be a célt 1979-re. Abba az időszakba fogunk érkezni, amikor a NASA megépítette a többször felhasználható űrrepülőgépet, a Szovjetunió csapatokat küldött Afganisztánba, a magyar mozikba megérkezett a Csillagok Háborúja, és Teréz anya Nobel békedíjat kapott.

részletek

F1-Archív: Megbüntették a rafinált Schumachert

Berger nőt inzultál, a Ferrari titokban tesztelte a Bridgestone-t, Montezemolo nem megy a olasz parlamentbe, Wurz ismét versenyezne - ezek voltak az elmúlt 20 év hírei május 16-án.

részletek

Retro – Az F1 egyik legzűrzavarosabb rajtja

Az 1979-es Long Beach-i futam rajtprocedúrája már önmagában is különleges lett volna, ám Gilles Villeneuve hibája és néhány műszaki probléma igazi kavarodást okozott.

részletek

Szám szerint – Nagyot bukó bajnokok

Az F1 történetének érdekességeit bemutató sorozatunkban ezúttal olyan versenyzőkről lesz szó, akik világbajokként a címvédő csapattal együtt estek hatalmasat a következő esztendőben.

részletek