Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 18. hétfő

RedBullRing

Sapka a boton, pezsgő a maszkon – így működik az új díjátadó ceremónia

A Formula-3 főversenyével lezajlott az Osztrák Nagydíj hétvégéjének első futama, aminek különösen a leintést követő perceit övezte nagy várakozás, most láthattuk ugyanis először, hogyan módosult a díjátadó ceremónia a vírusvédelem jegyében.

részletek

ÉLŐ: Az Osztrák GP második edzése

Máris folytatódik a szezonnyitó F1-es hétvége programja: péntek délelőtt a Mercedesek voltak fölényben, de vajon ez a verseny és az időmérő időpontjában tartandó második tréningen is így marad?

részletek

Verstappent Hamilton is komoly ellenfélnek tartja

Noha az előző két évben uralta a Red Bull Ringet, Max Verstappen annak ellenére sem bízza el magát az évadnyitó dupla fordulóval kapcsolatban, hogy elismeri: a Red Bull talán jobb formában lesz most, mintha Melbourne-ben indult volna a 2020-as szezon. A hollandot Lewis Hamilton is komoly ellenfélnek nyilvánította.

részletek

Verstappen nem tekint magára favoritként

Bár az előző két évben ő nyert a Red Bull Ringen, mégsem foglalkozik a zsinórban harmadik győzelemmel a Red Bull hollandja – pedig csapatfőnöke szerint jobb formában van, mint volt a karantén előtt.

részletek

Még két csapat tesztel a szezonnyitó előtt

A Renault a Mercedeshez hasonlóan kétéves autóját veti be, az Egyesült Királyság vagy Franciaország helyett Ausztriában, a Red Bull Ringen tartott kétnapos tesztelésen.

részletek

Verstappentől tart az első futamokon a Mercedes

Az első három F1-es versenynek otthont adó Red Bull Ring és Hungaroring papíron a bikás csapatnak kedvez: James Allison félelmetes ellenfélnek nevezi Max Vertappent. A Mercedes az előző két évben botladozott Ausztriában.

részletek

Fordított rajtrácsos sprintfutam már az első 2020-as versenyeken?

A Formula-1 kísérleti jelleggel sprintfutamot rendezne időmérő helyett az egyik osztrák és brit hétvégén. Az FIA és a legtöbb csapat a formátum mellett áll, csak egyetlen istálló nem támogatta.

részletek

Rábólintott az osztrák kormány az F1-es tervekre

Úgy tűnik, az utolsó akadály is elhárult a július első két hétvégéjére tervezett spielbergi dupla idénynyitó elől: a helyi hatóságok elfogadták az F1-esek koronavírus elleni védekezési terveit.

részletek

Így képzeli el Brawn a duplafutamos helyszíneket

Az F1 sportfőnöke „bioszférát” akar kialakítani az első futamokon: a résztvevők nem érintkeznének a külvilággal. A tervezett szezonnyitónak otthont adó Red Bull Ring távol a nagyvárosoktól ideális helyszín erre. Ha pedig már ott vannak, adja magát, hogy kétszer is versenyezzenek a pályán.

részletek

A Red Bull mindent megtesz a szezonnyitóért

Az Osztrák Nagydíj helyszíne csak a kormány zöld jelzésére vár, minden készen áll arra, hogy júliusban Ausztriában elrajtoljon a 2020-as szezon – derült ki a Red Bull csapatfőnökének nyilatkozatából.

részletek

Az osztrák kormány nem áll az F1 útjába

Végre egy biztatónak nevezhető fejlemény: az osztrák sportminiszter magára az F1-re bízza, hogy meg tudják-e rendezni a július eleji futamot – de a helyi szabályokat mindenképp be kell tartani.

részletek

Fel sem merült a Red Bullnál a kiszállás az osztrák balhé miatt

Maga a tulajdonos jelentette ki a csapatnak, hogy a stewardok döntése semmit sem befolyásol, mert ők az erkölcsi győztesek – mondta Helmut Marko, annak ellenére, hogy a Red Bull Ringen ő maga emlegette, hogy ha elvették volna az elsőséget, már nem érdekelné őket az F1.

részletek
Olvastad már?