DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök

Hőskor

Chiron: Akiről szuperautót neveztek el

Pénzért állt össze idős hölgyekkel, elszerette támogatója feleségét, tönkretette egy versenyzőtársa életét, mégis több országban legenda lett, s róla nevezték el a jelenkor egyik legjobb szuperautóját.

részletek

Retro – Aki először vett Ferrarit

Ma 101 éve született a pilóta, aki elsőként nyert Bathurtsben, megszerezte a Jaguar első Le Mans-i győzelmét, ő először vett F1-es versenyautót Enzo Ferraritól, első világbajnoki futamán pedig dobogós lett.

részletek

Gróf Zichy, a bajnok, aki nem volt gentleman

A magyar autósport-bajnok gróf Zichy Tivadar életének főbb mozzanatairól 1978-ban Londonban megjelent, „That was no gentleman, that was Zichy” című önéletírásában vallott szókimondó nyíltsággal.

részletek

Mephisto: A szörnyeteg visszatérése

A legendás 104 éves versenyautó, a 28,5 és félliteres motorral felszerelt Torinói Szörnyeteg, melyet a Fiat a sebességi világrekord megdöntésére épített, idén visszatér Goodwoodba...

részletek

Retro – Le Mans-ból a haláltáborba

Robert Benoistnál 1927-ben nem volt sikeresebb versenyző Európában, tíz évvel később hatalmas győzelmet aratott Le Mans-ban, ám végül a buchenwaldi koncentrációs táborban érte a halál 1944-ben.

részletek

Retro – Brit sztárpilóta, náci hős

Dick Seaman brit létére horogkeresztes versenyautókkal érte el legnagyobb sikereit, de még azelőtt meghalt, hogy a rendszer, melynek akarva-akaratlanul is részévé vált, lángba borította Európát.

részletek

Retro – A sztár, aki nem engedett a náciknak

A GP-versenyzés F1 előtti korszaka egyik legnagyobb alakjának, aki nem hagyta, hogy a náci vezetés bekebelezze őt, egy vakmerő rekorddöntési kísérlet okozta vesztét. E napon halt meg 1938-ban Bernd Rosemeyer.

részletek

16 km/óra, a Gyilkos Sebesség

Százhúsz évvel ezelőtt az első motorizált postakocsin Anglia miniszterelnöke is utazni óhajtott. Bárki és bárhogyan próbálta őt lebeszélni az életveszélyes kalandról, hajthatatlan maradt.

részletek