DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

Gachot

Retro - Elkezdődik Michael Schumacher F1-es pályafutása

A hétszeres F1-es világbajnok legenda egy belga pilóta óriási baklövésének és egy füllentésnek köszönhette 1991-ben, hogy egyáltalán elkezdődhetett pályafutása a száguldó cirkuszban.

részletek

Belga versenyzők, akikre hazájuk büszke lehet

Belgium nem igazán ontotta soha a Formula-1-es versenyzőket, volt köztük egy botrányhős is, akinek Michael Schumacher a karrierjét köszönhette. Futamgyőzelmet csak ketten szereztek.

részletek

Méltán Elfeledve: A kék Ferrari

Egy őrült módjára viselkedő csapatvezető teljesen tönkre tehet egy egyébként ígéretesen induló istállót – mai főszereplőnk azon kevés ember egyike, aki két F1-es csapatot is romba döntött.

részletek

Retro - Aki a legrosszabbkor került börtönbe

Rácsok mögött ülni persze sohasem jó, de Bertrand Gachot-nak sikerült pont akkor sittre vágnia magát, amikor versenyzői karrierje végre egyértelműen felfelé ívelt. Utána sohasem volt már a régi.

részletek

Egy „taxisverő” F1-es pilóta börtönélményei

Sokan tudják, hogy Michael Schumacher milyen körülmények között debütált az F1-ben, azt viszont kevesen, hogy pontosan milyen események láncolata vezetett hozzá - elődje, Bertrand Gachot most mindent elmondott, a londoni incidenstől kezdve a meghurcoltatáson át az újabb csalódásig.

részletek

F1-esek a vádlottak padján

Miután Sir Jack Brabham a királykategóriával szintén megpróbálkozó fiát elítélték egy szörnyű bűncselekmény miatt, összeszedtünk néhány versenyzőt, akik szintén összeütközésbe kerültek a törvénnyel.

részletek

A sors játéka: Schumacher és Gachot együtt

A „Gachot” vezetéknév hallatán sokaknak Michael Schumacher F1-es bemutatkozása jut eszébe elsőként. Ám az élet a legnagyobb rendező: most egy Schumacher adja meg a debütálási lehetőséget az ifjabb Gachot-nak.

részletek

29 év 29 pillanata a Magyar Nagydíjakról

Rendhagyó visszaemlékezős rovatunkban egy-egy mondatban idézzük fel az F1-es Magyar Nagydíjakat - közöttük egy-két furcsasággal, például a beállításokat a toalettről egyeztető versenyzőről.

részletek

HGP 1991 – Az utolsó futam Schumacher nélkül

Az Ayrton Senna győzelmét hozó 6. Magyar Nagydíj elsősorban azért vonult be az F1 történetébe, mert ez volt az utolsó verseny Michael Schumacher bemutatkozása előtt. Elődjéé lett a leggyorsabb kör.

részletek