DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

A sors játéka: Schumacher és Gachot együtt

A „Gachot” vezetéknév hallatán sokaknak Michael Schumacher F1-es bemutatkozása jut eszébe elsőként. Ám az élet a legnagyobb rendező: most egy Schumacher adja meg a debütálási lehetőséget az ifjabb Gachot-nak.

Talán a Formula-1 egyik legismertebb történetei közé tartozik, hogy Michael Schumacher annak köszönhetően indulhatott először királykategóriás versenyen 1991-ben, hogy a Jordan akkori pilótáját, Bertrand Gachot-t Londonban letartóztatták, miután összetűzésbe került egy taxissal.

Több mint 24 év után most a két vezetéknév ismét egy mondatban szerepelhet, ezúttal viszont fordított a felállás, hiszen egy másik Schumacher tesz szívességet és adja meg a kezdőlöketet egy másik Gachot-nak.

LouisPM



Ralf Schumacher ugyanis Gerhard Ungarral összefogva a következő évtől saját csapatot indít a német Formula-4-es bajnokságban, ami az első lépcsőfokok egyike a formaautózás porondján. December 23-án, éppen Bertrand Gachot 53. születésnapján pedig bejelentették, hogy a leigazolták soraikba a 47 F1-es futamon indult pilóta fiát, a 16 éves Louis Gachot-t.

Az ifjabb Gachot már idén fellépett a gokartok világából, és a francia F4-ben kóstolt bele a „nagyok” világába, és a német F4-re való váltásban komoly fejlődési lehetőséget lát.

A versenyzői pályafutásának befejeztével csapatmenedzseri feladatokra váltó Ralf Schumacher az F1-ben nem küzdhetett meg az idősebb Gachot-val, viszont karrierjük keresztezte egymást a Super GT 1996-os szezonjában. „Egykoron versenyeztem Louis apja ellen, és örülök, hogy most a csapatunkban tudhatjuk őt. Szerintem jó kilátásai vannak arra, hogy tisztességes eredményeket érjen el a következő szezonban” - összegezte a fiatalabbik Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: