Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 3. péntek

ExtremeE

Hamilton vezetni is akarja új csapata autóját

A hatszoros világbajnok saját maga is kezelésbe venné az Extreme-E számára kifejlesztett elektromos raliautót, amivel jövő év elején az X44 névre keresztelt versenycsapata rajthoz áll.

részletek

Hamilton versenycsapatot alapított

Az elektromos terepjárókat felvonultató Extreme-E sorozathoz csatlakozik a Formula-1-es világbajnok, méghozzá csapatfőnökként - istállója az X44 névre hallgat.

részletek

Különleges helyszíneken hívja fel az Extreme E a figyelmet a klímaváltozásra

2019 elején a Formula E atyja, Alejandro Agag bejelentette egy teljesen elektromos tereprali verseny életre hívását, amely az Extreme E nevet kapta. A 2021-ben induló bajnokságban kizárólag villany SUV-k állnak rajthoz a Föld legzordabb vidékein.

részletek

A Szahara sem jelenthet akadályt az elektromos terepjárónak

A legendás terepjáró-versenyző és YouTube-sztár Ken Block a Szaharában tartotta különleges, elektromos meghajtású autójának főpróbáját. Az igazi megmérettetés majd jövőre lesz, amikor az Extreme E bajnokság öt versenyhétvégéjén a Föld legextrémebb vidékein mérik össze tudásukat a gépek és azok gazdái. A 2021-ben induló környezetbarát tereprali-sorozat járműveihez a Continental fejlesztett speciális gumiabroncsokat.

részletek

Hamarosan indul az új Extreme E versenysorozat

2021 januárjában indul a látványos új off-road versenysorozat, az „Extreme E”, amely a professzionális autósportot elektromos SUV-okkal viszi el a föld legtávolabbi sarkaiba. A sorozat alapító partnere és exkluzív gumiabroncs-beszállítója a Continental.

részletek

Bejelentették az Extreme E széria első két helyszínét

Grönlandon és Brazíliában már biztosan versenyezhetnek egymással az elektromos SUV-ok. A verseny szervezői úgy döntöttek, hogy faültetéssel is hozzájárulnak azerdőtüzek által sújtott területek helyreállításához.

részletek

Extrém sorozatba tart az F1 sztártervezője

A Red Bull F1-es dizájnere, Adrian Newey a nemes feladatot vállaló Extreme-E sorozatához csatlakozik, amely 2021-ben abból a célból rajtol el, hogy felhívja a figyelmet a Földünket érintő környezeti hatásokra.

részletek

Ogier, Lotterer és Chadwick a világ legeldugottabb bajnokságában

Az élvonalbeli autósport szinte teljes spektrumáról képes volt versenyzőket bevonzani a 2021-ben induló, minden eddiginél formabontóbb bajnokság. A WRC-ből való visszavonulás után az Extreme-E-ben, Grönlandon versenyez majd Sebastien Ogier.

részletek

Bemutatták az Extreme-E elektromos széria versenyjárművét

Az angliai Goodwood Sebesség Fesztiválon mutatkozott be a nagyközönség számára az Extreme-E sorozat első versenyjárműve és vele együtt a szériához kifejlesztett Continental gumiabroncs is. A német technológiai vállalat a 2021-ben induló Extreme-E hivatalos partnere és egy nyári, illetve egy téli off-road abroncsot fejlesztett ki a versenysorozat számára.

részletek

Alonsót és Hamiltont akarja az extrém széria

Nem csupán koncepciójával szándékozik nagyot dobni az Extreme E: az alapítók célja, hogy az elektromos SUV-kba az autósport legnagyobb neveit ültessék.

részletek

A Himalájára is felmegy az eddigi legextrémebb versenysorozat

Versenyzés a Föld klímaváltozás által leginkább veszélyeztetett pontjain, amit nem lehet majd élőben követni, és az eredményét is titokban tartják!? A Formula-E vezetőinek új ötlete, az Extreme-E minden téren új határokat feszeget.

részletek
Olvastad már?