DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Elképesztő, amit Hamilton tesz a világért

A 2016-os világbajnok szerint Lewis Hamilton minden tiszteletet megérdemel teljesítménye miatt, de az is említésre méltó, amit a világot érintő problémákért tesz.

Nico Rosberg és Lewis Hamilton 2013 és 2016 között voltak csapattársak a Mercedesnél, de a végére már eléggé megromlott egykori baráti kapcsolatuk. A német utolsó évében tudta legyőzni Hamiltont, azóta viszont a brit a Formula-1 egyeduralkodója.

„Nagyon tisztelem Lewist azért, amit elért” – mondta Rosberg a Reutersnek. „Az egy dolog, hogy valaki elérje azt a szintet, ahol ő tart, de hogy ő évről évre a legmagasabb szinten tud versenyezni és dominálni, az egészen elképesztő.”



„Egészen biztos, hogy nemcsak a Formula-1-ben, de az egész sportvilágban kimagasló, amit elért, és a legnagyobbak között fogják emlegetni az eredményei miatt. Mindemellett pedig Lewis nagyszerűen használja ki a lehetőségeit, hogy a világot érintő problémákra felhívja az emberek figyelmét.”

„Sokat gondol a jövőnkre. Mindamellett, hogy a Formula-1 valaha volt legjobbja lesz, arra is gondol, hogy azon kívül is van élet, amiért rendkívül tisztelem őt” – mondta Rosberg, aki Hamiltonnal egyetemben indít egy csapatot az Extreme E-ben, ami a klímaváltozásra szeretné felhívni az emberek figyelmét.

„Jó látni, hogy Lewis a nyomomba lép a fenntartható jövőt illetően, engem már négy évvel ezelőtti visszavonulásom óta foglalkoztat a téma” – mondta az Extreme E társalapítója. „Kettőnk rivalizálása előrébb vitte a sportot, ez pedig remélhetőleg folytatódik is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: