DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Hamilton is szeretne többet harcolni”

Jenson Button szerint Lewis Hamilton is többre értékelné a győzelmeit, ha nem csak a csapattársa ellen kellene azokat megszereznie - például Max Verstappen még többet hozhatna ki a 92-szeres futamgyőztesből.

A hétvégén Lewis Hamilton megdöntötte Michael Schumacher 91 futamgyőzelmes rekordját, hiszen 92. sikerét aratta a Formula-1-ben, ezzel ebben a nagyon fontos kategóriában is ő a sportág történetének legeredményesebb versenyzője. Ezzel kapcsolatban honfitársa, a 2009-es világbajnok Jenson Button is megszólalt:

"Lewis nyilván a tökéletes környezetben van, a Mercedesszel, akik minden évben nyertek a hibrid érában, de szinte mindig vele tették ezt meg. Fantasztikus munkát végez és a 92 győzelem kivéletes teljesítmény" - mondta erről Button a Sky Sportsnak, azonban hozzátette: komolyabb ellenfeleket szeretne látni Hamilton vetélytársaként a közeljövőben.

nagyok



"Remélem, hogy a folytatásban nagyobb kihívással szembesül majd, sőt, szerintem ő maga is éppen ezt akarja. A 2022-es szabályrendszerrel nem minden a Mercedes szájíze szerint alakul majd ls szerintem ez nagyszerű Lewis számára. Ő még mindig éhes, mint ahogy mindenki, aki nyer. Könnyű éhesnek maradni, amikor nyered a futamokat. Viszont szerintem nagyon szeretné, hogy valaki, mondjuk Max Verstappen még jobban hajtaná előre" - magyarázta a brit.

"Lewis hétszeres világbajnok lesz az idei szezonban és valószínűleg nyolcszoros világbajnok lesz jövőre. Majd talán komolyabb ellenfelei lesznek, amit jó lesz látni. Most csak a csapattársa miatt kell aggódni, ez így nem izgalmas. Így is elfogadja a győzelmet, ki ne tenné, de mondjuk a futam végéig harcolni például Verstappennel, az sokkal többet jelentene."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: