DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Rosberg: Soha többé nem fogok versenyezni

A 2016-os szezon világbajnoka elmondta, hogy esze ágában sem volt saját Extreme-E-csapata színeiben indulni a terepen, de egyébként sincsenek olyan tervei, hogy visszaüljön a volán mögé.

Nico Rosberg 2016-ban szerezte meg első és egyben egyetlen világbajnoki címét a Formula-1-ben, amikor az utolsó körig kiélezett harcban happolta el a végső győzelmet Lewis Hamilton elől, a turbó hibrid korszakban eddig egyedüliként.

A szezont követő FIA gálán jelentette be a német pilóta, hogy számára ennyi elég is volta az F1-ből, visszavonul és azóta sem láthattuk versenypályán éles bevetésen a népszerű pilótát. Nico Rosberg az e-formel.de-nek nyilatkozott jövőbeli terveiről és esetleges visszatéréséről.

„Aktív karrierem már véget ért. Elsősorban azért sem szeretnénk megint versenyző lenni, mert a fenntarthatósági vállalkozói munkám teszi ki minden időmet, másodsorban pedig az off-road területén lévő tapasztalatlanságom miatt. Sok időmbe és gyakorlásba kerülne, hogy olyan szintre kerüljek, amit az Extreme-E megkövetel” – mondta Rosberg a tervek szerint idén induló sorozatól.



„Vannak terepversenyzők, akik a legmagasabb szintet képviselik, én pedig csapatként szeretnék itt győzelmet aratni, szóval fontos volt számomra, hogy a legjobb versenyzőket megtaláljam, amit szerintem sikerült is elérnem” – állítja a 2016-os világbajnok, aki Molly Taylort és Johan Kristofferssont nevezte csapatába.

Rosberg elmondta, hogy továbbra is kapcsolatban van a Mercedesszel és a 2019-ben debütált Formula-E csapatukkal, de számára nem volt opció a visszatérés: „A Mercedes az én családom a versenyzés világban. Ugyanakkor én szeretném megőrizni azt a rugalmasságot, amivel ma rendelkezem, mára már túl intenzív lenne számomra egy teljes szezon az FE-ben.”

„Az Extreme-E-ben a sokféleség a legvonzóbb” – mondta Rosberg, utalva arra, hogy egy férfi és egy női nevezővel kell indulniuk. „Izgalmakra, kerék-kerék elleni csatákra számítok. A Formula-E még mindig egy fiatal bajnokság, de még mindig időre van szükségük, hogy megszerettessék az emberekkel a versenyzőket, én pedig arra számítok, hogy az Extreme-E-t hölgy nézők is fogják követni a női versenyzők okán.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: