DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 8. péntek

Amon

Retro: Új-Zélandról a Formula-1-be

Kilencedik alkalommal versenyzett új-zélandi az F1-ben Brendon Hartley személyében: nem is gondolnánk, hogy egy ilyen távoli ország mennyi eredményes pilótát adott a sportnak, köztük világbajnokot és a második legsikeresebb csapat alapítóját.

részletek

Rekordok, melyekre senki sem áhítozik az F1-ben

Nico Hülkenberg Szingapúrban negatív csúcsot döntött, hiszen övé a legtöbb dobogó nélküli indulás a sportágban - ennek apropóján összeszedtük, melyek a legkevésbé kívánt rekordok a száguldó cirkuszban.

részletek

Amikor a statisztika nagyon félrevezet

Mindannyian ismerünk olyan F1-es pilótákat, akik kirívó tehetséggel bírtak, ám statisztikájuk középszerűnek mutatja őket. Gyűjtésünkben ilyen versenyzőket emeltünk ki. Ki érdemelné még meg?

részletek

Negatív rekordok a Formula-1-ben

Időnként előfordul, hogy egy pilóta nem pozitív, hanem negatív értelemben lesz csúcstartó a száguldó cirkuszban. Pedig van köztük olyan is, aki egyébként kifejezetten nagy tehetség. Gyűjtésünk első részét olvashatjátok.

részletek

Elhunyt Chris Amon egykori F1-es

A 60-as és 70-es évek új-zélandi hőse olyan legendás csapatoknál vezetett, mint a Ferrari, March és Matra: sokan őt tartják a legjobb királykategóriás versenyzőnek, aki sosem nyert futamot.

részletek

Szám szerint - Hiú remények

Vannak versenyzők, akik több kört is töltöttek már a futamok élén, de nyerni sohasem tudtak. Egyeseknek komoly esélyük volt, mások eltérő taktika miatt kerültek az első helyre, de mindegyiküket összeköti valami.

részletek

Retro - F2-es autóval a legjobbak ellen

1967-ben ezen a napon rendezték azt a Német Nagydíjat, amelyen kis híján a mezőnyhöz nem is tartozó Jacky Ickx tett csodát, de az óceániai dobogó ugyanilyen utánozhatatlan eredmény marad.

részletek

Retro – Helmut Marko elveszti fél szemét

A Charade Circuiten rendezett 1972-es Francia Nagydíjon a pálya széli kövek játszották a főszerepet: Chris Amon egyetlen F1-es győzelmét vesztette el miattuk, Helmut Marko pedig ennél is többet...

részletek

Retro – Bikaviadal előtt egy kis F1-et?

1971-ben ezen a napon a reggeli órákban már javában zajlott a Spanyol Nagydíj. Az ok prózai.

részletek

Retro – Ma született, de nem váltotta meg a világot, ki ő?

Warwick Brown neve aligha cseng különösebben ismerősen egy európai ember számára, hiszen az ausztrál pilóta összesen egy F1-es nagydíjon indult, de azon sem váltotta meg a világot. Bár nem miatta ünnepeljük a karácsonyt, izgalmas pályafutása megér egy külön misét.

részletek