Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 27. szombat

2003

Amikor ember kerül a pályára

Az elmúlt évtizedekben többször is előfordult, hogy szurkolók, vagy demonstrálók kerültek a pályára, miközben esemény zajlott. Nem csak a leintés után, időnként verseny közben is megesett.

részletek

Klasszikus F1-es futamokat nézhetünk online, legálisan

Újabb remek lépés a sportág úk vezetőitől: a rajongók szavazással dönthetik el, melyik korábbi Malajziai Nagydíjat szeretnék látni hamarosan a Formula-1 hivatalos online felületein.

részletek

Retro - Schumacher hatalmas lépése a bajnoki cím felé

14 évvel ezelőtt ezen a napon rendezték az Olasz Nagydíjat, mely után Michael Schumacher és a Ferrari egyértelmű esélyesként vághatott neki a világbajnoki hajrának.

részletek

Raikkönen, Hamilton és Vettel első győzelme

Emlékszünk még Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel első futamgyőzelmére? Egyik sem éppen szokványos úton született, de fontos mérföldkő volt ahhoz, hogy később világbajnokok legyenek.

részletek

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek

Retro – Soha rosszabb szezonnyitót!

A március 9-én rendezett 2003-as szezonnyitó F1-es nagydíjon minden megvolt, amire szükség lehet egy izgalmas futamhoz: eső, büntetés, baleset, előzés, dráma, meglepetés – és egy ász utolsó győzelme…

részletek

Retro – Nem lehet újra ilyen hitvány autónk!

„Folytatjuk a folyamatos fejlődést”, „alapvetően elégedettek vagyunk a csomaggal”… De szép is az, amikor egy F1-es csapatvezető az ilyen közhelyek helyett őszintén beszél csapatáról!

részletek

Button felfedte két legijesztőbb F1-es pillanatát

A szezon végén sportágtól búcsúzó pilóta az Abu Dhabi Nagydíj előtt elmesélte, hogy két igazán félelmetes pillanat volt karrierje során - mindkettő Monacóban...

részletek

Retro - 8. hellyel is világbajnok

A 2003-as Japán Nagydíj ezen a napon rendezett versenye annak ellenére is kiélezett csatát hozott a bajnoki címért, hogy korábban azt már szinte eldőltnek lehetett nyilvánítani.

részletek

Retro - A visszatolás

A 2003-ban ezen a napon rendezett Európa Nagydíjon hatalmas szabályértelmezési botrányt váltott ki, amikor a pályabírók visszatolták a kicsúszó Michael Schumacher. És közel sem ez az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk erre a futamra.

részletek

Retro - Amikor Fisico odatette a Jordant

Azt beszélik F1-es berkekben, hogy egy pilóta tehetsége gyenge autókban ütközik ki igazán - Giancarlo Fisichellának ezt több alkalommal is sikerült megmutatnia karrierje során. 1997-ben, ezen a napon jelentette be őt a Jordan első alkalommal, ez alkalomból pedig felelevenítjük legjobb, kanárisárga autóban futott versenyeit.

részletek

Retro – Fenekestül felforgatják az F1-et

2002-ben ezen a napon bólintott rá az FIA a pontrendszert és az időmérőt érintő radikális változásokra, amelyek kimondva-kimondatlanul a Ferrari és Schumacher dominanciájának megtörését célozták.

részletek
Olvastad már?