DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

2003

Retro – Hoppácska! Ember a pályán!

2003-ban épp ezen a napon történt az F1 történetének egyik legbizarrabb jelenete: egy volt pap, Cornelius Horan skót szoknyában berohanva a pályára próbálta meg népszerűsíteni a Bibliát.

részletek

Retro – Schumacher botrányt keltő visszatolása

A 2003-ban ezen a napon rendezett Európa Nagydíjon hatalmas szabályértelmezési botrányt váltott ki, amikor a pályabírók visszatolták a kicsúszó Michael Schumacher. És közel sem ez az egyetlen dolog, ami miatt emlékezhetünk erre a futamra.

részletek

Podcast: A leggyorsabb magyar – a Baumgartner-sztori

Hogyan kezdődött a versenyzői karrierje, melyek voltak a legemlékezetesebb pillanatok az F1 felé vezető úton és a csúcsosztályban? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaptunk páratlanul részletes válaszokat a leggyorsabb magyartól, Baumgartner Zsolttól, aki a Formula Podcast stábjához csatlakozva soha, sehol nem hallott sztorikat is elárult.

részletek

Amikor ember kerül a pályára

Az elmúlt évtizedekben többször is előfordult, hogy szurkolók, vagy demonstrálók kerültek a pályára, miközben esemény zajlott. Nem csak a leintés után, időnként verseny közben is megesett.

részletek

Klasszikus F1-es futamokat nézhetünk online, legálisan

Újabb remek lépés a sportág úk vezetőitől: a rajongók szavazással dönthetik el, melyik korábbi Malajziai Nagydíjat szeretnék látni hamarosan a Formula-1 hivatalos online felületein.

részletek

Retro - Schumacher hatalmas lépése a bajnoki cím felé

2003-ban ezen a napon rendezték az Olasz Nagydíjat, mely után Michael Schumacher és a Ferrari egyértelmű esélyesként vághatott neki a világbajnoki hajrának.

részletek

Raikkönen, Hamilton és Vettel első győzelme

Emlékszünk még Kimi Raikkönen, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel első futamgyőzelmére? Egyik sem éppen szokványos úton született, de fontos mérföldkő volt ahhoz, hogy később világbajnokok legyenek.

részletek

Retro – Az első nagydíj előzés nélkül

Egészen 2003-ig kellett várni arra, hogy megszülessen ez a nem túl kívánatos rekord – azóta többször is megismétlődött. Pedig a Monacói Nagydíj nem is volt olyan rossz verseny.

részletek

Retro – Soha rosszabb szezonnyitót!

A március 9-én rendezett 2003-as szezonnyitó F1-es nagydíjon minden megvolt, amire szükség lehet egy izgalmas futamhoz: eső, büntetés, baleset, előzés, dráma, meglepetés – és egy ász utolsó győzelme…

részletek

Retro – Nem lehet újra ilyen hitvány autónk!

„Folytatjuk a folyamatos fejlődést”, „alapvetően elégedettek vagyunk a csomaggal”… De szép is az, amikor egy F1-es csapatvezető az ilyen közhelyek helyett őszintén beszél csapatáról!

részletek

Button felfedte két legijesztőbb F1-es pillanatát

A szezon végén sportágtól búcsúzó pilóta az Abu Dhabi Nagydíj előtt elmesélte, hogy két igazán félelmetes pillanat volt karrierje során - mindkettő Monacóban...

részletek

Retro – 8. hellyel is világbajnok

A 2003-as Japán Nagydíj ezen a napon rendezett versenye annak ellenére is kiélezett csatát hozott a bajnoki címért, hogy korábban azt már szinte eldőltnek lehetett nyilvánítani.

részletek