DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 11. hétfő

1998

Hihetetlen nyomozás buktatta le a McLaren extra fékpedálját

A Formula-1-ben sosem fogynak ki a mérnökök az új ötletekből, és egy-egy technológiai újítás sokszor fontos tizedeket jelentett. Most visszatekintünk a McLaren zseniális 1997-98-as „csaló fékjére”.

részletek

Schumacher és Coulthard 1998-as beszélgetése

Az 1998-as Belga Nagydíj a mai napig arról emlékezetes igazán, hogy az ömlő esőben Michael Schumacher és a lekörözendő David Coulthard összeütköztek. De mit mondtak a verseny után?

részletek

Jordan Schumachernek: Húzz innen a p*csába

A legendás 1998-as Belga Nagydíj után Michael Schumachernek nem csak David Coulthardhoz volt egy-két keresetlen szava, azonban Eddie Jordan sem maradt adósa a hétszeres bajnoknak.

részletek

Ricciardo Fittipaldi és Villeneuve nyomdokain

Egyre több szakember véli úgy, hogy Daniel Ricciardo alaposan melléfogott a Renault-s szerződéssel és ugyanúgy eltűnik a süllyesztőben, ahogy Emerson Fittipaldi és Jacques Villeneuve.

részletek

Régi emlékeket idézett meg Suzukában Mika Hakkinen

20 éve már, hogy Mika Hakkinen pályafutása első világbajnoki címét ünnepelhette. Mivel pont Suzukában történt a jeles alkalom, a finn a mostani Japán Nagydíj programpontjaként megjáratta világbajnok McLarenjét.

részletek

Monacóban maga a pálya az igazi ellenfél

A Monte-Carlóban 1998-ban győztes, kétszeres világbajnok Mika Hakkinen szerint a pálya jellege nem is engedi, hogy nagy izgalmak alakuljanak ki, a pilóták nem is igazán egymás ellen csatáznak.

részletek

Wurz már bánja egyik legnagyobb pillanatát

Az osztrák pilóta 1998-ban még feltörekvő tehetségnek számított, Monacóban pedig Michael Schumacherrel akasztotta össze a bajszát - ma már úgy véli, nem kellett volna.

részletek

Retro – Két McLarent ütni egy csapásra

Egy csapat két autója aligha veszítette el valaha is olyan gyorsan a vezetést egy futamon, mint a McLarenek az 1998-ban ezen a napon rendezett Olasz Nagydíjon. A két Schumacher először ünnepelhetett együtt.

részletek

Retro – A futam, melyre mindenki emlékszik

Az F1 történetének legnagyobb tömegbalesete, az évtized egyik legnagyobb botránya, egy szimpatikus csapat első és egy kiöregedő bajnok utolsó győzelme. Vízben tocsog Belgium!

részletek

Retro – Őrült esős időmérő, felzárkózó bajnok

Akár a 2016-os Magyar Nagydíjról is lehetne szó, ugye? Az 1998-ban épp ezen a napon rendezett osztrák F1-es futamon valami hasonló volt a helyzet – megspékelve az időmérős menők ütközésével.

részletek

Retro – Schumacher a darálóban

Az 1998. május 24-i Monacói Nagydíjon Mika Hakkinen hatalmas lépést tett karrierje első F1-es bajnoki címe felé, míg Michael Schumacher autója többször is megrongálódott vasárnap.

részletek

Tizenhét évnyi Colin McRae Rally

1998 és 2015 között óriásit változtak a Colin Macre Rally, majd DIRT-játékok, az autók fizikájában és a ralipályán mindig változó időjárási körülményekben is.

részletek