DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Retro

Jordan Schumachernek: Húzz innen a p*csába

A legendás 1998-as Belga Nagydíj után Michael Schumachernek nem csak David Coulthardhoz volt egy-két keresetlen szava, azonban Eddie Jordan sem maradt adósa a hétszeres bajnoknak.

A rajtot követő, 13 autót követelő tömegbaleset után Damon Hill nyerte meg végül az 1998-as Belga Nagydíjat, igaz, ehhez kellett Michael Schumacher és David Coulthard ütközése, amely után legendás képsorok születtek, mikor a ferraris átment a McLaren garázsába, de persze az is hozzájárult Hill győzelméhez, hogy Eddie Jordan  megtiltotta – az egyébként sokkal gyorsabb - Ralf Schumachernek, hogy megelőzze csapattársát.

Michael Schumacher azonban aznap nem csak a McLaren garázsában kísérelt meg látogatást tenni, de a Jordan istállóhoz is betette a lábát, mivel nem volt elég frusztráltsága a saját kiesése miatt, még a testvérét sem hagyták győzni.



„Damon soha nem nyerte volna meg azt a versenyt, mivel Ralf gyorsabb volt. De én nem engedtem meg neki, hogy megelőzze, illetve nyilvánvalóvá tettem számára, hogy nem kellene megelőznie” – mondta Jordan az Irish Independentnek. „Aztán Michael odajött hozzám a verseny után, aki láthatóan dühös volt, mivel ő is és a testvére is könnyedén nyerhetett volna. Azt mondtam neki: Nézd, Ralf már évek óta az én versenyzőm, és még egyszer sem láttalak itt. Legutóbb akkor voltál itt, mikor kib*sztál velünk, és leléptél a Benettonhoz. Azt hiszed, okos voltál, de még mindig nálam van a pénzed. Most pedig húzz innen a pics*ba.”

„Erre ő annyit mondott nekem, hogy Ralf a következő évtől nem fog nálam versenyezni, amire én így válaszoltam: Hagy adjak neked egy kis tanácsot. Van egy dokumentum, aminek az a neve, hogy szerződés. Ralf szerződésben áll velem a jövő évre is, de van benne egy kivásárlási záradék. Szóval ha a testvéredet szeretnéd, akkor perkáld le nekem a pénzt, és már viheted is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: