Steward
Gobodics Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 5. szombat

1996

Az elmúlt 25 év legjobb debütálásai

Három tehetséges pilóta bemutatkozását láthatjuk idén Ausztráliában. Valós győzelmi esélyeik nincsenek, de csatlakozhatnak egy remek társasághoz, akik azonnal képesek voltak pontot szerezni.

részletek

Eladó egy gyönyörű Jordan-Peugeot

Árverésre bocsátják az 1996-os Jordan-Peugeot versenyautót. A Damon Hill világbajnoki évében az F1-ben indított aranyszínű autó mentette meg az év végén visszavonuló Martin Brundle életét.

részletek

Todt: Csak Schumacherrel sikerülhetett a bajnoki cím

Fantasztikus triót alkotott a Ferrari aranykorában Michael Schumacher, Jean Todt és Ross Brawn. Az FIA elnöke elárulta, miért szerződtette a német ászt és milyen kérdést kapott a legjobb időszakban.

részletek

Retro – Hill 1996-os diadalmenete folytatódik

Michael Schumacher Spanyol Nagydíjon aratott győzelme után érkezett a mezőny Kanadába, a világbajnokság nyolcadik futamára, melyen bár 22-en álltak rajthoz, végül mindössze nyolcan értek célba.

részletek

Retro – Amikor két Michael Schumacher volt a pályán

1996-ban igazolt a később hétszeres világbajnok legendává váló pilóta a Ferrarihoz. Monte-Carlóban viszont az olasz rajongók a szívükhöz kaptak, amikor meglátták őt a McLarenben.

részletek

Retro - Minden idők egyik legnagyobb előzése

1996-ban láthatta a világ azt a manővert, melyet az utókor azóta egyszerűen „Az Előzés”-ként emleget - Alex Zanardi pályafutása legnagyszerűbb győzelmére saját szavaival emlékezünk.

részletek

Méltán Elfeledve: Az utolsó mohikán

A ’70-es évek elejétől 1995-ig alig volt év, hogy ne csatlakozott volna egy gyáraktól független új csapat az F1-hez, aztán ez másfél évtizedre teljesen megszakadt. Az utolsó mohikánnak csak addig volt pénze, amíg rossz volt az autója.

részletek

Emlékszünk még Schumacher első ferraris dobogójára?

Az 1996-os év a Williams-Renault dominanciájával kezdődött, Michael Schumacher pedig elkezdte felépíteni a Ferrarit. Ezen a futamon meg is szerezte első ferraris dobogós helyezését.

részletek

Retro - Villeneuve kerekét veszti, Hill világbajnok!

Michael Schumacher kétévnyi hegemóniája után két Williams küzdött az 1996-os F1-es vb-címért - a dráma nem maradt el, Hill pedig győzelemmel távozott Grove-ból.

részletek

Retro – Ennyire rossz Ferrari azóta sem volt

A legendás olasz csapat nem most éli legszebb napjait, két évtizeddel ezelőtti F1-es versenyzői azonban szívesen lecserélték volna autójukat a jelenlegire. Schumacher és Irvine akkor három egymást követő versenyen csak egyszer jutott tovább a hatodik körnél…

részletek

Exkluzív: Panisszal ünnepeltük a monacói F1-csoda 20. évfordulóját

Már két évtizede annak, hogy Olivier Panis egy Ligier Mugen-Honda volánja mögött, teljesen esélytelenként indulva megnyerte a Monacói Nagydíjat, végrehajtva ezzel a futam és az F1 történelmének egyik legnagyobb csodáját. Az őrült derbi huszadik évfordulóján Hirotoshi Honda, a Mugen-Honda vezére adott fogadást a Kaszinóban, ahol a jelen volt a formula.hu is.

részletek

Retro – Schumacher Imolában varázsol

Közismert, hogy az 1996-os év a Williamseké volt, Michael Schumacher azonban többször odaért a Ferrarival. Első pole-pozícióját az olasz F1-es csapat színeiben épp Olaszországban szerezte meg.

részletek
Olvastad már?