DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek

1996

Retro – Schumacher Imolában varázsol

Közismert, hogy az 1996-os év a Williamseké volt, Michael Schumacher azonban többször odaért a Ferrarival. Első pole-pozícióját az olasz F1-es csapat színeiben épp Olaszországban szerezte meg.

részletek

Retro – Ő még sokra fogja vinni

Mindössze negyedik versenyéig kellett várnia, hogy megszerezze első F1-es győzelmét Jacques Villeneuve – akkor még kevesen gondolták volna, milyen rövid ideig lesz csak az élmezőny tagja.

részletek

Retro – Diniz a kemencében!

Az 1996-ban épp ezen a napon rendezett Argentin Nagydíj elsősorban nem a verseny, hanem egy brazil pilóta két szoros egymásutánban következő incidense miatt került be az F1 történelemkönyvébe.

részletek

Retro – Az Esőmester első Ferrari-győzelme

Ezen a napon aratta Michael Schumacher ferraris karrierje első, egyben teljes pályafutása egyik legnagyobb győzelmét: a barcelonai futamon a német F1-legenda agyonverte a komplett mezőnyt.

részletek

Retro – Amikor csak hárman értek célba

Az 1996-os monacói futamot garantáltan nem felejti, aki csak látta: 18 versenyző esett ki, így az F1 történetében egyedülálló módon minden célba érő pilóta dobogóra állhatott. Egyikük kölcsönsisakban.

részletek

HGP 1996 - Villeneuve letette névjegyét

A 11. hungaroringi versenyt egy olyan pilóta nyerte, aki az előző évben még nem is volt az F1-es mezőny tagja. Az új futamgyőztes ellentmondást nem tűrően győzte le rutinos csapattársát a Williamsben.

részletek

Retro – „Mindenki azt hitte, hogy meghaltam”

Ez volt Michael Schumacher első ferraris futama, debütált a 107%-os szabály, Villeneuve pedig kis híján győzelemmel mutatkozott be – mégis egy baleset miatt emlékszünk az 1996-os F1-es idénynyitóra.

részletek

Retro – A pole-pozíciós tragédiája

Mai múltidéző cikkünk hőse két indianapolisi pole-jával írta be a nevét az autósport történetébe, de a második verseny rajtját már nem érhette meg. Ma ünnepelné születésnapját Scott Brayton.

részletek

Retro – Az újonc zseni kapaszkodik a trófeába

Épp ezen a napon, szeptember 22-én rendezték az 1996-os F1-es szezon utolsóelőtti versenyét, ahol Damon Hillnek megvolt az esélye bebiztosítani a világbajnoki címet újonc csapattársával, Jacques Villeneuve-vel szemben.

részletek