DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd

1982

Retro – Nagy verseny a tragédia árnyékában

Nehéz napra készülődhetett az F1 1982. május 9-én: oda kellett állni a Belga Nagydíj rajtjához azt követően, hogy szombat este elhunyt a kor egyik legnagyobb versenyzője, Gilles Villeneuve.

részletek

Retro – Amikor minden második autó összetört

Lauda először nyert visszatérése óta miután de Cesaris maga egyetlen, s az Alfa Romeo utolsó pole-ját szerezte – s mindemellett a mezőny fele összezúzta az autóját, sok dolga volt a szerelőknek!

részletek

Retro – Didier és Gilles: Halálos rivalizálás

Ma ünnepelné születésnapját a nagy francia F1-es pilótageneráció egyik elvesztett tehetsége, az 1982-ben Gilles Villeneuve-vel tragédiába torkolló párharcba kezdő Didier Pironi, aki maga a tengeren lelte halálát.

részletek

Szám szerint: Győzelemhiányos bajnoki címek

Ma azokra az F1-es szezonokra tekintünk vissza, amikor kevés futamgyőzelemmel sikerült felérnie valakinek a csúcsra – kétszer még az is előfordult, hogy egyetlen verseny megnyerése is elég volt ehhez.

részletek

Szám szerint: Változatos Formula-1-es idények

Ma a változatos F1-es szezonokkal foglalkozunk: ennek egy lehetséges mérőszámát jelenti az, hogy hány pilóta állhatott dobogóra az idény versenyein. Az elmúlt években mindkét végletre volt példa.

részletek

Retro – Prost defekttel nyert Afrikában

Bernie Ecclestone sűrűn tett célzást arra, hogy szeretne afrikai versenyt az F1-be. Retro rovatunk mai részében neki is kedveskedünk: az 1982-ben ezen a napon rendezett Dél-afrikai Nagydíj történéseit elevenítjük fel.

részletek

Foghíjas rajtrács – Nem először történik meg

Ritkaság, hogy csak 18 autó vegyen részt egy versenyhétvégén, ahogy az a hétvégén Austinban történik, de arra is volt már példa az F1 történetében, hogy mindössze tíz versenyző utazott el egy futamra.

részletek